BILO JE TU SVEGA

Pet najtežih poraza u dugoj karijeri Cro Copa!

09.03.2015 u 13:10

Bionic
Reading

Mirko Filipović se priprema za osvetnički meč protiv Gabriela Gonzage (11. travnja), a on mu je prije osam godina nanio jedan od najtežih poraza u karijeri

Cro Cop se vratio u UFC kako bi riješio neke stare račune. U toj najmoćnijoj organizaciji hrvatski gladijator nikada nije pokazao svoje najbolje lice (kao u Prideu) i ovo mu je posljednja prilika da se osveti za neke izgubljene mečeve. Filipović ima bogatu karijeru, ostvarivao je velike pobjede, no sastavni dio njegovog puta bili su i porazi. Neki su bili bolniji od drugih, a mi smo izabrali njih pet.

5. Roy Nelson - zamalo umirovio Cro Copa
Cro Cop je izgubio od čovjeka kojeg su nazivali Debeljkom i mislilo se da će nakon toga otići u mirovinu - prethodno nije bio poražen u tri meča zaredom. Ipak, Filipović je nastavio sa životom profesionalnog borca, a možda dobije i novu priliku da se osveti Nelsonu za to što ga je izudarao u Las Vegasu na UFC-u 137 (29. listopada 2011).

4. Kevin Randleman - nikad brutalnije
Protiv The Monstera hrvatski borac je doživio jedan od najbrutalnijih nokauta u karijeri. U Saitami (25. travnja 2005) Amerikanac ga je prvo udarcem lijeve šake poslao na pod, a zatim ga nemilosrdno nastavio mlatiti sve dok sudac nije prekinuo to iživljavanje na glavi Cro Copa.

Cro Cop je pretrpio teške udarce


3. Antonio Rodrigo Nogueira
- preokret brazilske legende
Veliki meč u tokijskoj Areni protiv legendarnog Brazilca (9. studenoga 2003). Filipović je krajem prve runde imao priliku završiti borbu u svoju korist, ali je suparnik 'preživio'. Kazna je stigla u drugoj rundi, jer žilavi Minotauro je prodao Cro Copu polugu na ruci. Prošlo je 12 godina, ali revanš se nije dogodio...

Meč Minotauro vs. Cro Cop pogledajte OVDJE

2. Gabriel Gonzaga - poraz vlastitim oružjem
Hrvatski borac je došao u UFC i nalupao Eddieja Sancheza u debiju. I u drugom meču bio je favorit, a o njegovom ubojitom high kicku su se opravdano pisale bajke. No 21. travnja 2007. u Manchesteru dogodio se šok. U prvoj rundi Gonzaga je nokautirao Cro Copa njegovim oružjem, udarcem nogom u glavu.

Gonzaga je pobijedio Mirka njegovim oružjem


1. Fedor Emelianenko - najveći meč svih vremena
U mnogim izborima njihova borba je najbolja svih vremena (28. kolovoza 2005). Bile su to tri runde prave makljaže, a Rus je slavio jednoglasnom sudačkom odlukom iako je njegovo lice bilo u puno lošijem stanju. Obojica su bila na vrhuncu svoje moći, ali je Cro Cop morao stisnuti ruku Posljednjem Caru.

Veliki meč otišao je na stranu Rusa