ŠTIMČEV 'DIJAMANT'

Perišić zbog reprezentacije otišao iz velike Borussije!

04.06.2013 u 16:30

Bionic
Reading

Iza Ivana Perišića period je koji bi sasvim sigurno želio zaboraviti. Prvo je zbog skromne minutaže morao promijeniti klub, a potom ga je i neugodna ozljeda odvojila od terena na dva mjeseca

No na njegovu, ali i sreću izbornika Igora Štimca Ivan Perišić se posve oporavio i u punom je trenažnom procesu.

'Ivan je naš dijamant, očekujem od njega velike stvari, i to već u petak. A protiv bivšeg kluba (op. a. - zabio je dva gola u remiju 3:3) pokazao je kako to zna i može napraviti', pohvalio je izbornik Perišića, kojem je sasvim sigurno bilo milo čuti njegove riječi.

'Fizički sam posve spreman jer posljednjih mjesec i pol u punom sam treningu', dodao je ofenzivni veznjak Wolfsburga u koji je došao nakon problema s minutažom koju je imao u dortmundskoj Borussiji, sudioniku finala Lige prvaka.

'Bilo mi je teško otići jer imao sam osjećaj da će napraviti velike stvari. Odlučio sam se na taj korak jer nisam imao minutažu. Mogu čak reći da je motiv za odlazak bila i reprezentacija jer sam bio svjestan da, ako ne igram u kontinuitetu, ne mogu očekivati ni veće prilike u reprezentaciji. U Borussiji bih možda odigrao utakmicu, pa bih dvije ili tri sjedio na klupi, a tako se ne dolazi do kontinuiteta. Kada sam došao u Wolfsburg, krenuo sam dobro, ali zaredale su mi se dvije, tri ozljede. No nadam se da će sada sve biti OK i da u budućnosti neću imati problema.'

O Škotima je, unatoč njihovom skromnom bodovnom učinku, govorio biranim riječima.

'Gledali smo nekoliko videomaterijala o njima, ali što je još važnije, oni će sada doći s nekoliko novih, mladih igrača, što nama može biti dodatni problem s obzirom na to da novi igrači uvijek dolaze - motiviraniji', zaključio je Ivan Perišić.