PREDSJEDNIČKA UTRKA

Perez sa Zidaneom lovi Realovu fotelju

14.05.2009 u 16:49

Bionic
Reading

Bivši predsjednik španjolskog nogometnog velikana Real Madrida Florentino Perez (62) i službeno je objavio kandidaturu za novog predsjednika 'kraljevskog kluba'

'Načinio sam veliku pogrešku što se nisam kandidirao i za prijašnje izbore. Realu su potrebne promjene. Ništa nisam želio govoriti dok je trajala sezona, no pitanje prvaka je sada razriješeno i zbog toga mogu najaviti kako i službeno ulazim u utrku', kazao je Perez objavivši i imena svojih najbližih suradnika.

'Jorge Valdano i Zinedine Zidane će biti zaduženi za izgradnju novog Reala i povratak ugleda koji smo imali', dodao je Perez najavivši spektakularan projekt i dolazak nekoliko velikih zvijezda. Španjolski mediji spominju sedam imena koje će Perez pokušati dovesti u redove 'Los Blancosa', a to su Cristian Ronaldo, Kaka, Cesc Fabregas, Xabi Alonso, Fernando Torres, David Villa i David Silva.

Perez je bio predsjednik Reala od srpnja 2000. do veljače 2006. godine, a za vrijeme njegova mandata na Santiago Bernebu su stigli Luis Figo, Zinedine Zidane, Ronaldo, David Beckham i Michael Owen. Za vrijeme njegova mandata Real je nosio nadimak 'Galacticosi' i osvojio je Ligu prvaka, te dva španjolska naslova.

Jedan od Perezovih protukandidata biti će 29-godišnji stručnjak iz informatičkih tehnologija, Eduardo Garcia koji je najavio dolazak Slavena Bilića i Didiera Drogbe. Kao mogući kandidati spominju se i bivši predsjednici Lorenzo Sainz i Ramon Calderon, te Juan Villalonga.

Dužnost Realova predsjednika do izbora obnaša Vicente Boluda koji je privremeno naslijedio Ramona Calderona nakon što je ovaj podnio ostavku zbog malverzacija s glasovima na posljednjim izborima. Predsjednički izbori će se održati 14. lipnja. Prema statutu kluba, kandidati za predsjednika moraju dostaviti bankovnu garanciju od 57.4 milijuna eura, moraju biti španjolski državljani, te članovi kluba najmanje 10 godina.