VJERUJU MU

Perez ostaje u McLarenu i sljedeće sezone?

03.11.2013 u 13:51

Bionic
Reading

Čini se da će 23-godišnji Meksikanac Sergio Perez ostati u momčadi McLarena i iduće sezone uz Britanca Jensona Buttona, ako je suditi po trenutnom raspoloženju ravnatelja te momčadi iz Formule 1Martina Whitmarsha...

'Očekujem da ćemo u vrlo kratkom vremenu objaviti postavu vozača za iduću sezonu,' rekao je Whitmarsh novinarima uoči utrke u Abu Dhabiju, u društvu Buttona i Pereza.

Pritom je uputio riječi pohvale prema opuštenom i nasmijanom Perezu, koji je na prošloj utrci u Indiji osvojio 5. mjesto, što mu je i najbolji rezultat ove sezone.

'Mislim da je Sergio odradio veliku utrku u Indiji, to je ono što volimo vidjeti,' rekao je Whitmarsh.

McLaren je druga najuspješnija momčad u Formuli 1 u smislu osvojenih pobjeda i naslova, ali tekuća sezona mu je najlošija od 1980. godine. Button i Perez nisu izborili niti jedno penjanje na pobjedničko postolje. Button je do utrke u Abu Dhabiju osvojio 60 bodova, a Perez, koji je prošle godine stigao iz Saubera i u momčadi zamijenio Lewisa Hamiltona, utržio je samo 33 boda.

Ipak, novinari su obraćanje šefa momčadi protumačili kao znak da se postava za iduću sezonu neće mijenjati.

'Obojica naših pilota su pravi vozači za utrke, koji nastoje biti bolji jedan od drugog. Mi želimo takvu razinu konkurentnosti, na tom principu i vodimo našu momčad. Imamo u momčadi dvojicu poštenih dečki koji se vole natjecati jedan s drugim,' rekao je Whitmarsh.