ODGOVOR MASSI

Perez nakon teškog incidenta: Nisam ništa kriv!

10.06.2014 u 10:03

Bionic
Reading

Sergio Perez smatra da je nepravedno kažnjen za sudar s Felipeom Massom u posljednjem krugu Velike nagrade Kanade…

Meksikanac za volanom Force Indije dugo je držao drugo mjesto i bio u poziciji završiti na pobjedničkom postolju, ali u samoj završnici imao je probleme s gumama i kočnicama i prošla su ga oba Red Bulla. Isto je pokušao i Felipe Massa, no došlo je do kontakta i snažnog sudara.

Gledajte Formulu 1!

Sve slobodne treninge, kvalifikacije te sve nedjeljne utrke gledajte na MAXtv-ovom kanalu, MAX GP! Utrke možete gledati i putem MAXtv To Go i Pay-Per-Day usluge te na online servisu match.tportal.hr. MAX Auto Moto paket možete kupiti OVDJE.

Suci su zaključili kako je Perez bio taj koji je promjenom smjera kretanja izazvao sudar i dali mu kaznu od pet pozicija unazad na sljedećim kvalifikacijama u Austriji. On se ne slaže.

'Jako sam razočaran što sam izgubio odličan rezultat, a nije bila moja krivica. Pratio sam istu liniju i točku kočenja kao u prethodnim krugovima i onda me udario odotraga Massa. Bilo je pregršt prostora na lijevoj strani za čisti prolazak i ne mogu shvatiti zašto me udario,' izjavio je Sergio Perez pa dodao:

'Pogledao sam nekoliko usporenih snimki incidenta i ne mogu ne primijetiti kako Felipe skreće desno i udara me. Mogu samo zaključiti da se predomislio i htio vratiti na trkaću liniju, a njegova kriva procjena koštala nas je velike količine bodova.'

Iz Williamsa je došla optužba da je Perez vozio s pokvarenim bolidom i bio opasnost za sve na stazi te da je trebao ranije odustati.

'Ne sviđaju mi se komentari da smo trebali odustati. Bolid je bio u voznom stanju s pokojom preinakom koju smo napravili do trenutka dok nismo izbačeni iz utrke. Drugi bolidi su bili u sličnom stanju pa su došli do cilja. Ako netko misli da je moguće tako dugo zadržati Red Bullove poput nas s fatalnim problemom, onda očito krivo misli,' poručio je rivalima mladi 24-godišnji vozač.


VN Kanade, rezultati:

1. Daniel Ricciardo (Red Bull) 1h39:12.830
2. Nico Rosberg (Mercedes) +4.236
3. Sebastian Vettel (Red Bull) +5.247
4. Jenson Button (McLaren-Mercedes) +11.755
5. Nico Hülkenberg (Force India-Mercedes) +12.843
6. Fernando Alonso (Ferrari) +14.869
7. Valtteri Bottas (Williams-Mercedes) +23.578
8. Jean-Eric Vergne (STR-Renault) +28.026
9. Kevin Magnussen (McLaren-Mercedes)+29.254
10. Kimi Räikkönen (Ferrari) +53.678

Ukupan redoslijed vozača:

1. Nico Rosberg (Mercedes) 140 boda
2. Lewis Hamilton (Mercedes) 118
3. Daniel Ricciardo (Red Bull) 79
4. Fernando Alonso (Ferrari) 69
5. Sebastian Vettel (Red Bull) 60

Ukupan redoslijed konstruktora:

1. Mercedes 258 bodova
2. Red Bull 139
3. Ferrari 87
4. Force India 77
5. McLaren 66

Sve sažetke utrka pogledajte ovdje