ČEKA SE ODGOVOR

Pep Guardiola ovo od kolege sigurno nije očekivao; njemački stručnjak u nekoliko rečenica obezvrijedio je njegov rad

12.10.2020 u 22:50

Bionic
Reading

Njemački nogometni stručnjak Felix Magath (67) oštro je kritizirao španjolskog trenera Pepa Guardiolu kazavši kako su dva naslova Lige prvaka koje je osvojio s Barcelonom zasluga briljantnosti Lionela Messija, više od Guardiolinog treniranja

Guardiola je s Barcom dva puta osvojio Europu, prvo 2009. godine, a zatim dvije godine kasnije, a u oba finala Messi se upisao među strijelce. Guardiola je 2013. napustio Camp Nou, a potom tri godine vodio Bayern, a posljednje četiri Manchester City, no nije uspio osvojiti najprestižniji europski trofej.

'Messi je osvojio naslove, a ne Guardiola', rekao je Magath za Sport Bild.

'Bez Messija tika-taka sustav nikada nije djelovao tako uspješno, inače bi već davno s Bayernom ili Manchester Cityjem osvojio Ligu prvaka', dodao je bivši trener Bayerna, HSV-a, Werdera, Eintrachta, Schalkea, Fulhama...

Magath je istaknuo kako se Guardiola prečesto gubi u pokušajima da unaprijed pobijedi u nekoj utakmici, dodavši kako njegova taktika često završava pogrešnim odlukama.

  • +5
Burnley - Manchester City, 4. kolo Liga kupa, 2020/21. Izvor: EPA / Autor: Molly Darlington / POOL

'Tiki-taka djeluje samo ako imate igrače koji su tehnički superiorniji od svojih protivnika. Gledatelju je držanje lopte, kako je ja nazivam, jednostavno dosadno i vrhunskoj momčadi to zapravo nije potrebno', smatra 67-godišnji stručnjak.

Magath je na klupi Bayerna osvojio dvije dvostruke krune, naslova njemačkog prvaka i pobjednika Kupa (2005, 2006), te njemačko prvenstvo s Wolfsburgom (2009).