Englezi dominiraju

Pep Guardiola odveo Manchester City u finale Lige prvaka; Španjolac se nakon utakmice osvrnuo na ovaj povijesni uspjeh i najavio što slijedi

05.05.2021 u 08:42

Bionic
Reading

Manchester City je izborio svoje povijesno finale Lige prvaka, a nakon utakmice igrači i trener Građana nisu skrivali oduševljenje

Manchester City je na svojem terenu pobijedio PSG s 2:0 i tako potvrdio pobjedu od 2:1 u gostima i prolaz u finale Lige prvaka. Momčad Pepa Guardiole bila je ukupno bolja ekipa i usprkos trenucima dominacije protivnika uspjela se plasirati u samu završnicu elitnog natjecanja.

'Ovo je prvo finale Lige prvaka za naš klub i zbog toga sam vrlo ponosan. Želim pohvaliti i igrače koji večeras nisu igrali. Svi su oni zaslužili da budu u momčadi, svi su dali svoj doprinos i sada je vrijeme za slavlje. Nakon toga moramo osigurati naslov u Premier ligi i onda ćemo imati dva ili tri tjedna da se pripremimo za finale Lige prvaka', poručio je Guardiola nakon utakmice.

Dvostruki strijelac Cityja u uzvratu, Riyad Mahrez, priznao je da je rezultat, posebno u prvom dijelu, bio bolji od igre.

'Nismo bili dobri u prvom poluvremenu, ali vodili smo 1:0 i imali smo dobar osjećaj. U nastavku smo odigrali dobro, mogli smo zabiti i više golova. Naš plan nije bio da igramo na kontre, ali oni su nas morali pritisnuti, a mi smo stvarno dobri u kontranapadima', rekao je Mahrez, a svoje oduševljenje ulaskom u finale nije skrivao ni Kyle Walker:

'Finale Lige prvaka, za dečka iz Sheffielda to je nešto o čemu možete samo sanjati. Naša obrana odigrala je stvarno dobro protiv ekipe koja ima takve talente. Blokirati udarac, za mene je kao zabiti gol', zaključio je Walker.

  • +24
Manchester City - PSG Izvor: EPA / Autor: PETER POWELL