LIGA PRVAKA

Penali presudili PSV-u; Atletico u četvrtfinalu

15.03.2016 u 23:35

  • +11

Osmina finala Lige prvaka

Izvor: Reuters / Autor: REUTERS/Susana Vera

Bionic
Reading

Nogometaši Atletico Madrida plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su boljim izvođenjem jedanestereca svladali PSV s 8-7. U uzvratu u Madridu nije bilo golova, kao i u prvoj utakmici u Eidnhovenu.

Atletico i PSV u više od 210 minuta igre nisu uspjeli postići pogodak, pa je odluka o četvrtfinalisti pala izvođenjem jedanaesteraca i to čak u osmoj seriji. Od 16 penala promašio je jedino napadač PSV -a Luciano Narshing, kojeg je trener Phillip Cocu uveo u igru u 118. minuti upravo zbog penala.

Narsinghov udarac završio je na gredi, a Atletico je prošao u četvrtfinale, puno teže od očekivanoga. U 14. minuti Griezmann s pet metara pogađa vratara Zoeta u najboljoj prilici prvog dijela, u kojem su Nizozemci bili ravnopravna momčad.

U 58. minuti nevjerojatna prilika za PSV - udarac Locadie iskosa vratar Oblak skreće u vratnicu, a odbijenu loptu de Jong glavom upućuje prema mreži, no Felipe Luis također glavom spašava prazna vrata Atletica. U 62. minuti vratar PSV-a Zoet brani opasan udarac Felipe Luisa, a u 85. minuti nizozemski vratar je obranio i udarac Torresa.

Bila je to i posljednja šansa u regularnom dijelu, pa kako obje momčadi nisu ni nakon 180 minuta igre zatresle mrežu, utakmica je otišla u produžetak.

Liga prvaka, Završnica

Nakon penala
Atletico Madrid 8 7 PSV

Sastavi

J. Oblak J. Zoet
D. Godín (89' L. Hernández) N. Isimat-Mirin
L. Filipe H. Moreno
Juanfran S. Arias
J. José Giménez J. Bruma
Koke J. Willems (75' J. Brenet)
A. Fernández (56' F. Torres) D. Propper
Gabi A. Guardado
S. Ńíguez Esclapez M. van Ginkel
A. Griezmann L. de Jong (118' L. Narsingh)
Y. Ferreira-Carrasco (75' M. Kranevitter) J. Locadia (87' M. Lestienne)

Žuti kartoni