javila se i kćer

Pele hitno prebačen natrag na intenzivnu njegu, a ubrzo su se oglasili i iz bolnice i otkrili u kakvom je stanju brazilska legenda

18.09.2021 u 10:58

Bionic
Reading

Pele je jučer vraćen na odjel intenzivne njege u bolnicu Albert Einstein, a stigle su i nove informacije o njegovom stanju

Legendarni brazilski nogometaš Pele (80) je stabilno nakon što je imao respiratornih problema u petak zbog kojih je vraćen an odjel intenzivne njege, objavila je bolnica u Sao Paulu u kojoj se oporavlja od operacije odstranjenja tumora debelog crijeva.

Pele je ranije ovoga mjeseca operiran te je do utorka bio na odjelu intenzivne njege s kojega je potom pušten. No, zabrinutost za zdravlje trostrukog svjetskog prvaka i ponajboljeg nogometaša svih vremena porasla je nakon što su brazilski mediji u petak objavili kako je vraćen na intenzivnu njegu.

Bolnica Albert Einstein, u kojoj je Pele smješten, stoga je izdala priopćenje u kojem navodi kako se radilo samo o 'kratkoj respiratornoj nestabilnosti' te kako je prebacivanje na intenzivnu njegu bila tek 'preventivna mjera'. Nakon što mu se stanje stabiliziralo, Pele je vraćen na odjel polu-intenzivne njege, a njegovo kardiovaskularno stanje je stabilno.

Peleova kćerka Kely Nascimento je putem Instagram takđer poslala umirujuće poruke napisavši kako se njezin otac 'dobro oporavlja'.

'Normalan tijek oporavka za nekoga u njegovim godinama je dva koraka naprijed, jedan nazad', dodala je Kely Nascimento.