MUKE LAKERSA

Pau Gasol demantirao glasine da bježi u Bullse

30.05.2012 u 16:30

Bionic
Reading

Svako malo zavrti se priča da sjajni španjolski centar Pau Gasol sigurno odlazi Lakersa, a sada je dobila i novi epilog

Spominjalo ga se u mnogim zamjenama igrača (trade), ali nijednom posao nije otišao toliko daleko da bude realiziran. Priče da ga Lakersi žele zamijeniti svakako su utjecale i na njegove igre, pa je tako u play-offu, u kojem Lakersi nisu uspjeli proći Oklahoma City Thundere, Gasol bio na prosjeku od skromnih 12,5 koševa i 9,5 skokova.

Ukratko, iza Gasola je negativna sezona u svakom pogledu. Prvo je čelništvo Lakersa konstantno razmatralo mogućnost da napravi 'trade' s Gasolom, ali je u obranu Španjolca stao prvi igrač kluba Kobe Bryant, čija se riječ itekako štuje u klubu.

No, na kraju sezone za Lakerse (ispadanje od Oklahoma Cityja u konferencijskom polufinalu) Gasola je napao baš - Bryant. Osudio ga je izravno da je kriv za ključni poraz (četvrta utakmica) te omalovažio njegov odnos prema igri.

Španjolski centar tvrdi da nikada nije rekao da želi preći u redove Bullsa.

'Moje stajalište je i dalje isto, ništa se nije promijenilo. I dalje tvrdim da želim ostati u Lakersima i pokušati im pomoći u lovu na nove titule. No, izvan je moje kontrole hoću li ostati. Bullsi? Nemam pojma odakle je to stiglo. Ne želim se uopće zamarati s time. Takve priče se pojave pa onda nestanu. Bez veze je biti u takvoj poziciji, ali, što je - tu je', poručio je Gasol koji godišnje zarađuje 18,7 milijuna dolara, po čemu je sedmi najbolje plaćeni košarkaš NBA lige.