ZBOG ODLASKA S POSTOLJA

Paspalj: Hrvate je trebalo kazniti 1995. godine

23.05.2011 u 12:32

Bionic
Reading

Proslavljeni srpski košarkaš Žarko Paspalj danas je jedan od čelnika Srpskog olimpijskog odbora, no i danas ga, 15 godina kasnije, boli jedna stvar. Paspalj smatra da su hrvatski košarkaši morali biti kažnjeni jer su na EP-u 1995. otišli s pobjedničkog postolja u trenutku kada su se na nj penjali jugoslavenski košarkaši

U razgovoru za Nezavisne novine Paspalj, koji je danas potpredsjednik Srpskog olimpijskog odbora, osvrnuo se na svoju bogatu košarkašku karijeru. Iako je imao respektabilnu karijeru, nije se uspio nametnuti u NBA ligi. Došao je u San Antonio Spurse, ali je tamo odigrao tek 28 utakmica.

Govoreći o svojim najdražim uspjesima Paspalj se dotakao Europskog prvenstva 1995. godine, ali i situacije kada su hrvatski košarkaši napustili postolje (bili su treći, op. a.) u trenutku kada su jugoslavenski dolazili na nj.

'Jedan od najdražih uspjeha bilo mi je osvajanje zlata na Europskom prvenstvu 1995. godine jer smo baš izašli iz sankcija', kazao je Paspalj te prokomentirao slučaj odlaska hrvatskih košarkaša s postolja.

'Nikad o tome nisam pričao s hrvatskim košarkašima, ali smatram da je to velika sramota koja nikada nije sankcionirana. To je bila ružna scena s ružnim završetkom', rekao je Paspalj u razgovoru za Nezavisne novine.