EUROLIGA

Partizan, Barca, CSKA i Olympiacos na završnici

01.04.2010 u 22:56

Bionic
Reading

Nakon četvrtih ogleda četvrtfinala košarkaške Eurolige poznati su i sudionici završnice koja će se igrati u Parizu. To su Barcelona, Olympiacos, Partizan te moskovski CSKA

U četvrtom susretu četvrtfinala košarkaške Eurolige Barcelona je u Madridu pobijedila Real 84:78 i tako stigla do treće pobjede koja je katalonski klub odvela na Final Four što će se od 7. do 9. svibnja održati u Parizu.

Najzaslužniji igrači za Barcinu pobjedu bili su Juan Carlos Navarro sa 21 košem, Ricky Rubio sa 19 koševa i pet skokova, te Erazem Lorberk sa 14 koševa. Real su predvodili Sergio Llul sa 20 koševa, Felipe Reyes sa 11 koševa te hrvatski košarkaš Ante Tomić koji je za 23 minute ubacio 10 koševa.

Nakon Barcelone plasman na Final Four Eurolige izborili su i košarkaši Olympicosa.

Grci su u četvrtom susretu četvrtfinala u Poljskoj pobijedili Asseco Prokom 86:70 i u seriji na tri pobjede slavili 3:1.

Olympiacos su predvodili Josh Childress (22), Miloš Teodosić (15) i Linas Kleiza (14). Hrvatski košarkaš Nikola Vujčić igrao je za grčki sastav deset minuta i zabio je jedan koš. Kod Prokoma najbolji su bili David Logan (18) i Qyntel Woods (16).

Nakon Barcelone i Olympiacosa plasman na Final Four Eurolige izborili su i košarkaši moskovskog CSKA nakon što su u četvrtom susretu četvrtfinala na gostovanju pobijedili Caja Laboral 74:40 i u seriji na tri pobjede slavili 3:1.

Najbolji igrači u ruskim redovima bili su J. R. Holden (19), Sasha Kaun (18) i Trajan Langdon (16), dok se hrvatski reprezentativac Zoran Planinić za šest minuta provedenih na parketu nije upisao među strijelce.

Kod Španjolaca najefikasniji su bili Fernando San Emeterio (23) i Brad Oleson (14). Stanko Barać je za 10 minuta zabio četiri koša.

Kao posljednji nastup na završnici Eurolige osigurali su igrači beogradskog Partizana koji su pred više od 20 tisuća gledatelja pobijedili Maccabi 76:67.

Najučinkovitiji u redovima Partizana bili su McCalebb sa 19 poena te Kecman sa 12 poena. Goste iz Tel Aviva predvodili su Wisniewski sa 15 poena te Perkins i Fischer sa po 14.

Sada se znaju i parovi pariškog Final Foura. Partizan će igrati protiv Olympiacosa je drugi par onaj između Barcelone i moskovskog CSKA