BRAVO CEDEVITA!

Pao i Partizan! Hrvatsko finale u Beogradu!

25.04.2014 u 22:25

Bionic
Reading

Kada su početkom druge četvrtine igrači Cedevite imali 16 razlike sve se činilo idilično, no kada je samo pet minuta prije kraja Partizan imao prednost 11 poena, sve se činilo gotovo. No, košem u posljednjoj sekundi Smith je ludim šutem donio pobjedu

Prije točno četiri godine, 25.4. 2010., Kecman je u posljednjoj sekundi pogodio s vlastite polovice za pobjedu Partizana usred zagrebačke Arene protiv Cibone. Četiri godine kasnije, uslugu je Partizanu vario Nolan Smith, košem s preko osam metara iz vrlo teške pozicije. Time je Cedevita pobjedila 81:79 u beogradskoj Areni!

Cedevita je u susret ušla sjajno, te početkom druge četvrtine došla do 16 poena prednosti. S nekoliko trica Pavlovića i dobrom obranom Partizan se vratio i na poluvremenu bio samo na zaostatku od pet poena. Cedevita je bila značajno bolja momčad u prvom poluvremenu, pa je dojam kako je razlika mogla biti i veća.


Drugo poluvrijeme sve do pet minuta prije kraja pripada Partizanu. Tricom Pavlovića pet minuta prije kraja 'crno-beli' su poveli 11 poena razlike, te tako simbolički (kao i Cedevita u prvom poluvremenu) došli do 16 poena prednosti, ali onda – stali… Pogađali su uglavnom s linije slobodnih bacanja, dok je preokret započeo odličnom akcijom Nurkića te tricom Raya.

Kada je Nurkić, koji je nosio Cedevitu kada nikome nije išlo, dobio peti prekršaj četiri minute prije kraja, činilo se kako će biti jako teško za Cedevitu. Međutim, Bogdanović je stao, jedino je Pavlović mogao zabiti, a onda u posljednjoj sekundi Smith ubacuje ludu tricu i Cedevita pobjeđuje. Vjerojatno je bilo dosta ljudi u beogradskoj dvorani koji su se sjetili Zagreba!

U redovima Cedevite najbolji se strijelci bili Bilan (14), Nurkić (13), Smith (12), te Babić s 12. Suton je osim 10 poena imao i devet skokova, najviše u redovima svoje momčadi. Kod Partizana su najbolji bili Pavlović (25), te Bogdanović (15), ali zadnju je loptu pucao Tepić, koji je dotad imao osam poena.

Smith pogađa tricu za pobjedu!