ne cijene ga

Panika u Münchenu; ljutiti kapetan Bayerna najavio da već ovog ljeta odlazi iz kluba

15.01.2020 u 18:02

Bionic
Reading

Manuel Neuer (33) krajem lipnja 2021. godine postaje slobodan igrač i sad je gotovo sigurno da s Bayernom neće potpisati novi ugovor. Dapače, kapetan Bavaraca odlučan je u namjeri da već ovog ljeta napusti München jer misli da ga čelnici kluba ne poštuju

Činjenica je da je Manuel Neuer (33) jedan od najboljih svjetskih golmana, da nije tako ne bi se proteklih devet sezona zadržao na golu Bayerna, a još manje bi imao čast nositi kapetansku traku bavarskog nogometnog velikana.

Od 2011. godine, kad ga je Bayern za 25 milijuna eura kupio od Schalkea, Neuer je nezamjenjiv na golu Bavaraca. No, svakoj ljubavi dođe kraj, a čini se kako je između Neuera i čelnika Bayerna definitivno puklo.

Povod je bio potpis ugovora s Alexanderom Nübelom (23), sjajnim mladim golmanom koji će - kao i svojedobno Neuer - Schalke na kraju ove sezone zamijeniti Bayernom. Ali, Neuer se ovim potezom našao uvrijeđen te je - čim je ovaj posao i službeno objavljen - zatražio transfer.

Naime, Neuer je već u reprezentaciji izgubio status nedodirljivog zbog Ter Stegena, a sada mu i u klubu prijeti veliki njemački talent. Neuer se ne želi odreći minutaže u korist svog nasljednika, a u sto je vrijeme drugi golman Bayerna Sven Ulreich (31) također najavio dolazak iz kluba jer ne želi biti treći golman.

Njemački mediji pišu kako u Bayernu žele da sljedeće sezone Neuer i Nübel krenu s iste startne pozicije i da se bore za mjesto prvog golmana, ali Neuer niti ne želi čuti. Dapače, najavio je transfer jer je osjetio da ga u klubu više ne cijene, a sada je jasno da će i čelni ljudi Bayerna učiniti sve kako bi prodali nezadovoljnog kapetana već ovog ljeta.

  • +5
Bundesliga, Bayern - Wolfsburg Izvor: EPA / Autor: PHILIPP GUELLAND

Već se zna kako je jedan od kandidata za dovođenje Neuera u svoje redove, a prema pisanju France Footballa, Juventus.

'Stara dama' bi tako u svoje redove dovela još jednu veliku zvijezdu, a Neuer bi po prvi put u karijeri branio za klub izvan Bundeslige, nakon što je do sada 363 puta stajao na golu Bayerna.