BIRALI SVJETSKI PRVACI...

Özil na vrhu, Nijemci nagradili i 'rješenje hrvatskih problema'

14.01.2016 u 18:26

Bionic
Reading

Ofenzivac Arsenala Mesut Özil i četvrti je puta u zadnjih pet godina proglašen za najboljeg njemačkog nogometaša u 2015. godini po izboru Njemačkog nogometnog saveza.

Özil je u online glasovanju na službenoj stranici saveza dobio čak 45,9 posto glasova od 51.000 navijača koi su glasali, puno više od Bayernova napadača Thomasa Müllera (15,9) i trećeplasiranog Jonasa Hectora iz Kölna (13,6), daleko najmanje zvijezde na tom pobjedničkom postolju.

Mesut je bivši igrač Schalkea, Werdera i Reala, a za njemačku reprezentaciju je u prošloj godini u osam utakmica upisao šest dodavanja za gol. Ove sezone je sa 18 dodavanja u dresu Arsenala daleko najbolji dodavač Premier lige, ima im više od pratitelja De Bruynea i barkleya zajedno. Njegovu dominaciju u njemačkom izboru u proteklih pet godina prekinuo je samo Toni Kroos lani.

Thomas Müller također je sasvim očekivano ime u izboru, no umjesto 'standardnih' Neuera, Schweinsteigera (odlazak u Manchester sigurno mu nije pomogao u ovom navijačkom izboru), Reusa, Götzea i ostalih trećeplasirani je lijevi bek Kölna Jonas Hector. Ovaj 25-godišnjak postao je sjajan stabilizator Elfa i sigurno bi bio na putu za Bayern da tamo ne igra David Alaba.



Mnoge reprezentacije, a istaknuti primjer je i Hrvatska, imaju problema s lijevom stranom obrane, a Njemačka je taj problem možda riješila na duge staze. Jer Hectoru je tek 25 godina.