NAJSKUPLJI IGRAČ 'ČEKIČARA'

Ovom kupovinom Bilić apsolutni rekorder West Hama!

08.08.2016 u 23:35

Bionic
Reading

Dosadašnji napadač Swansea Cityja Andre Ayew (26) i službeno je novi član West Hama za čijim kormilom sjedi Slaven Bilić

Hrvatski stručnjak je tako riješio pitanje napadača kojeg je tražio cijelog ljeta. Pred vratima West Hama bio je Kolumbijac Carlos Bacca. Spominjao se i dolazak našeg Marija Mandžukića, Argentinca Jonathana Callerija, te Francuza Alexandrea Lacazettea. Međutim, ništa od toga se nije ostvarilo.

Stoga niti ne čudi što je West Ham za reprezentativca Gane platio 23 milijuna eura čime je Ayew postavo najskuplje pojačanje u povijesti kluba. Do sada su 'čekičari' najviše platili za Andyja Carrolla koji je 2013. stigao iz Liverpoola za 17,5 milijuna eura.

'Sretan sam što ću karijeru nastaviti u velikom i uglednom klubu. Dolazak u West Ham predstavlja novi izazov. Klub ima velike ambicije i nadam se kako ću opravdati povjerenje koje su mi pokazali', kazao je Ayew koji je potpisao ugovor na tri godine.

Zanimljivo, reprezentativac Gane je u Swansea stigao prošle godine iz Marseillea i to bez odštete. Prodavši ga u West Ham, Velšani su na njemu zaradili 23 milijuna eura i to samo u jednoj sezoni.

Ayew je prošle sezone postigao 12 golova u 35 nastupa, a prije dolaska na 'otok' igrao je za Marseille, Arles i Lorient.

Njegov otac je jedan od najboljih afričkih nogometaša svih vremena Abedi Pele Ayew, a braća Jordan i Ibrahim također su profesionalni nogometaši. Jordan je napadač Aston Ville, a Ibrahim je veznjak Asante Kotoka.

Ayew je peto Bilićevo pojačanje ovoga ljeta. Prije njega u West Ham su stigli i veznjak Havard Nordtveit iz Borussije Mönchengladbach, veznjak Sofiane Feghouli iz Valencije, napadač Gokhan Tore iz Bešiktaša te branič Arthur Masuaku, koji je stigao iz grčkog Olmpiacosa..

West Ham otvara sezonu u ponedjeljak, 15. kolovoza gostovanjem kod Chelsea.