DVIJE 'KVRGE'

Ovo se u tenisu ne događa često, pogotovo ne u finalu

08.05.2017 u 09:24

Bionic
Reading

Marin Čilić osvojio je ATP turnir u Istanbulu nakon što je svladao prvog nositelja, Kanađanina Milosa Raonica 7:6 (3), 6:3, no iz Turske nam dolazi zanimljiva priča iz finala parova

Češki par Roman Jebavy - Jiri Vesely došao je do svoje prve titule na ATP Touru i to na kakav način! Ovaj dvojac je u finalu nemilosrdno isprašio tursko-talijansku kombinaciju Tunu Altunu i Alessandra Mottija 6:0, 6:0, a oni su upali na turnir zahvaljujući pozivnici.

Česima je za dvije 'kvrge' trebala samo 41 minuta i jedno je to od najbrže odrađenih finala. Spasili su sve tri break lopte te realizirali njih čak šest od devet na suparnički servis. Zadnji put ovakav rezultat dogodio se u finalu 2010. u Acapulcu, a to je uspjelo Poljaku Lukaszu Kubotu i Austrijancu Oliveru Marachu.

'Nismo očekivali ovakvu pobjedu. Ali igrali smo odlično, nismo puno promašivali i vraćali smo svaku lopticu. Prebacili smo pritisak na njihovu stranu. Igrali smo sjajno cijeli tjedan, zaslužili smo titulu', rekao je Vesely, koji je do ovog turnira sa sunarodnjakom imao omjer 0-3, a sada će podijeliti 23.780 eura.

'Cijeli tjedan bio je odličan. Presretni smo zbog onoga što smo napravili u Istanbulu', dodao je Jebavy.