društvo besmrtnika

Ovo se i očekivalo, a sada je i službeno; Michael Jordan uvest će Tonija Kukoča u Kuću slavnih, a njegove riječi će sigurno mnoge zbuniti. Evo zašto!

12.08.2021 u 13:05

Bionic
Reading

Dugo se čekao trenutak da legendarni splitski košarkaš Toni Kukoč, nakon nekoliko neuspješnih pokušaja, postane član Košarkaške Kuću slavnih u američkom Springfieldu. A sada je poznato tko će uvesti Kukoča u društvo besmrtnika…

Na svečanoj ceremoniji koja će se održati 11. rujna u Springfieldu poznato je kako će Tonija Kukoča uvesti u Kuću slavnih legendarni košarkaš Michael Jordan i Jerry Reinsdorf, dugogodišnji vlasnik Chicago Bullsa koji su šest puta bili prvaci NBA lige, od toga tri puta s Kukočem u važnoj ulici.

Potvrda je stigla upravo iz Springfielda, a podatak da će upravo tandem Jordan & Reinsdorf, koji je ispisao povijest Bullsa, uvesti Kukoča u Kuću slavnih dovoljno govori koliko im je splitski košarkaš bio važan.

Stoga svi s nestrpljenjem očekuju Jordanov govor kako bi, između ostalog, dao svima do znanja koliko je poseban igrač bio Kukoč i koliko je bio važan za Bullse kad su osvajali tri naslova prvaka NBA lige u nizu.

Mnogi su uvjereni kako će Jordanove riječi mnoge zbuniti i da će poprilično odjeknuti, a razlog je da želi začepiti usta kritičarima koji su mišljenja kako 'Kukoču nije mjesto u Kući slavnih', a takvih je puno (odgovori na tweet Marca Steina su dovoljni!). Očito ne shvaćaju da je Kukoč otišao u NBA kao najbolji europski košarkaš i rođeni pobjednik. Da je kao 22-godišnjak bio MVP (najjbolji igrač) na Svjetskom prvenstvu u Arrgentini 1990. kada je Jugoslavija osvojila zlato, da je tri puta u nizu bio Prvak Europe sa splitskom Jugoplastikom iako su bili autsajderi...

Od prije je poznato kako će Kukoč postati ukupno peti Hrvat u Košarkaškoj kući slavnih. Prije njega posthumno su uvršteni Krešimir Ćosić 1996. i Dražen Petrović 2002., a nakon njih u društvo velikana uvršteni su trofejni trener Mirko Novosel 2007. te legendarni splitski košarkaš Dino Rađa 2018. godine.