ATP MONTE CARLO

Ovo je 'stari' Čilić! Za polufinale protiv Đokovića

16.04.2015 u 17:41

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u četvrtfinale jakog ATP turnira u Monte Carlu nakon što je u četvrtak u 3. kolu pobijedio Francuza Jo-Wilfrieda Tsongu sa 6:3, 7:6 (5) poslije sat i 25 minuta igre

U prvom setu Čilić je odigrao skoro savršeno. Kod vodstva 3:2 došao je do tri vezane 'break lopte' i odmah je prvu iskoristio, a potom je na svom servisu potvrdio 'break'. Kad je kod 5:3 servirao za set malo si je zakomplicirao život, ali je ipak uspio dovršiti posao za 29 minuta.

U drugom setu bilo je puno neizvjesnije, pa je na kraju odlučivao tie-break, a tu je bio koncentriraniji pobjednik US Opena, koji je tako došao do tek druge pobjede na ATP Touru u ovoj godini, a razlog tome je pauza od dva i pol mjeseca zbog ozljede desnog ramena.

Bio je ovo peti međusobni dvoboj Čilića i Tsonge, a hrvatski tenisač vodi sa 4:1.

Marin Čilić u četvrtfinalu ATP masters turnira u Monte Carlu igrat će protiv prvog igrača svijeta Novaka Đokovića.

Srbin je u četvrtak s lakoćom slavio protiv Austrijanca Andreasa Haider-Maurera s 6:4, 6:0 i zaslužio meč sa Čilićem.

Čilić nikad nije pobijedio Đokovića i ima katastrofalan omjer od čak 0:11. Lani su Marin i Novak igrali čak četiri puta, ovo će biti njihov prvi ovosezonski dvoboj, ali i tek drugi na zemlji. U jedinome dvoboju na zemljanoj podlozi na Roland Garrosu 2014. godine Đoković je slavio s 6:3, 6:2, 6:7, 6:4.