NEPOŠTIVANJE DOMAĆINA

Ovo je razlog zbog kojeg Gareth Bale nikad neće biti miljenik Madrida

01.12.2018 u 08:17

Bionic
Reading

Iako je već više od pet godina član Reala, Gareth Bale još uvijek nije dao niti jedan intervju na španjolskom jeziku, što mu mnogi u Madridu zamjeraju...

Nogometaši koji igraju u inozemnim klubovima poznati su po tome da tijekom života ovladaju s mnogo stranih jezika, a čak i oni manje inteligentni u stanju su u prva tri mjeseca pohvatati osnove jezika zemlje u kojoj rade.

  • +7
Gareth Bale Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

No, postoje iznimke, a jedna od njih je Gareth Bale koji nakon pet godina provedenih u Madridu još uvijek nije ovladao španjolskim jezikom.

'To je ono što me razočaralo kod Garetha. U ovo cijelo vrijeme nije bio u stanju dati jedan intervju na španjolskom jeziku. Nema to veze sa zabijanjem golova, ali ako ideš raditi na takva mjesta, to ti je dužnost iz poštovanja prema ljudima,' upozorio je nedavno sunarodnjaka velški trener i bivši nogometaš Josh Toshack.

Je li Bale zaista netalent za učenje jezika ili smatra da bi svi svugdje trebali komunicirati isključivo na engleskom, to zna samo on i njegova bliža okolina.

Gareth ipak nije jedini s tim problemom. Pobjednički intervju nakon osvajanja njemačkog Kupa pokazao je da ni Ante Rebić nije uspio ovladati njemačkim jezikom nakon tri godine rada u toj zemlji...