NEGATIVAN REKORD

Ovo je najtužnije lice Lige prvaka; evo što je sve rekao nakon najgore noći u svom životu

13.03.2019 u 09:59

Bionic
Reading

Manchester City demolirao je Schalke 7:0 i izjednačio rekord Lige prvaka kada su u pitanju utakmice u nokaut fazi, a trener bundesligaša Domenico Tedesco ni ne pomišlja na ostavku

Guardiolina družina bila je u 'elementu', gosti su već dugo vremena u lošoj formi, a epilog je bilo sedam komada u gostujućoj mreži. To je izjednačenje rekorda što se tiče najveće pobjede u nokaut fazi ovog natjecanja. Tako uvjerljivo slavlje još je uspjelo dva puta Bayernu koji je sa 7:0 svladao Basel (2012.) i Šahtar (2015.).

Što se tiče Schalkea oni su završili svoj europski put i sada ih čekaju muke u Bundesligi, jer i tamo loše stoje (14. na ljestvici s tri poraza u nizu) pa nije čudno što su najžešći ultrasi već uzimali traku od kapetana.

Trener bunesligaša je 33-godišnji Domenico Tedesco koji je u Gelsenkirchen stigao u lipnju 2017. te je tada potpisao dvogodišnji ugovor. Svima je jasno da će nakon ove sezone dobiti 'nogu', ako ne i prije... Njega to ne zabrinjava previše.

  • +3
Manchester City - Schalke, Liga prvaka, 12.3.2019. Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Ponosan sam što sam trener Schalkea. Sretan sam što sam ovdje u ovako teškoj situaciji, ali nisam razmišljao o svojoj poziciji. To je zadnja tema koja mi je na pameti', rekao je Tedesco pa se osvrnuo na utakmicu.

'Jako smo razočarani, jer je uživala samo jedna momčad. Prvi gol smo primili iz penala koji nije trebao biti dosuđen i nakon toga smo se raspali. Doživio sam najveću kapitulaciju kao trener, napravili smo pogreške koje si ne možete dozvoliti protiv Manchester Cityja. Moramo se oporaviti i krenuti dalje i koncentrirati se na susret s Leipzigom. Jedno je sigurno, nećemo odustati. Ako mi ne vjerujemo u sebe, tko će onda?'