BEZBROJ KALKULACIJA

Ovo je najsigurniji put Hrvatske prema osmini finala

19.06.2016 u 16:38

Bionic
Reading

Pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom posljednja je utakmica skupine. O dvoboju sa Španjolskom ovisit će kako će se Hrvatska pozicionirati, ali i hoće li proći u osminu finala. Kalkulacija je mnogo, ali najvažnije je da Hrvatska još uvijek ima sve u svojim rukama

Ovogodišnje europsko prvenstvo prvi put igra se s 24 reprezentacije, koje su razvrstane u šest skupina po četiri momčadi. U sljedeći krug odlaze po dvije prvoplasirane momčadi iz svake skupine te četiri najbolje trećeplasirane momčadi.

Dakle, nakon prvog kruga od prvenstva se oprašta osam reprezentacija, ali vjerujemo da među njima neće biti naši jer s odlične dvije utakmice i četiri osvojena boda, već sada smo gotovo sigurni u plasman u osminu finala. Ipak...

U prva dva kola jedini s maksimalnim učinkom su Francuska, Italija i Španjolska, dok šest reprezentacija imaju po četiri boda.

Ono što je Hrvatskoj najvažnije jest da u ogledu sa Španjolskom ne nastrada. No otvorena je i borba za prvo mjesto, Čačićevoj momčadi tri boda trebaju za vrh, dok s bodom Španjolci ostaju na čelu, a naši imaju siguran plasman.

U slučaju poraza, naša reprezentacija može pasti i na treće mjesto skupine, minimalni poraz i češki trijumf s dva gola razlike, gura naše u neizvjesnost. Puno bi nam pomoglo da Turska pobijedi Češku, jer onda Hrvatskoj ne bi naškodio ni poraz od Španjolaca. 

U ostalim skupinama ima bezbroj kombinacija, no vjerujemo da će naši ići na pobjedu i da kalkulacija neće biti.