HRVATSKA REALNOST

'Ovo je kriza u kakvoj već jako dugo nismo bili!'

11.10.2013 u 20:30

Bionic
Reading

Hrvatski nogometaši Niko Kranjčar i Šime Vrsaljko vjeruju da se Hrvatska može probuditi u nastavku kvalifikacija i izboriti plasman na SP u Brazilu

Kranjčar se vratio u dres hrvatske reprezentacije krasnim pogotkom u 84. minuti, ali bilo je to nedovoljno za pobjedu protiv Belgije, koja je slavila na Maksimiru. Dvije greške obrane u prvom dijelu koštale su Štimčeve 'kockaste' bodova, koji će morati potražiti put do SP-a kroz dodatne kvalifikacije. Igrači su očekivano bili razočarani nakon dvoboja.


'Mi smo ti koji smo radili greške na terenu, iako znamo koliko su opasni iz kontri. Nismo bili na nivou, ali u drugom poluvremenu smo bili dobri, nismo se raspali i to nam treba biti vodilja u idućoj utakmici i u dodatnom razigravanju kojeg vjerujem da ćemo izboriti,' izjavio je Niko Kranjčar nakon susreta pa dodao:

'Prvi gol nas je presjekao, a dotad smo imali posjed lopte i dobro igrali. Razlog poraza sistem igre? Nezahvalno je to govoriti. Definitivno smo velikoj krizi u kakvoj već dugo nismo bili, ali svojom kvalitetom i karakterom moramo se izvući iz nje. Nama je bitno da podignemo kvalitetu igre, vratimo Škotskoj za poraz u Maksimiru i završimo ciklus koji nije bio dobar, u najtežoj skupini koju smo imali u povijesti. Podići ćemo se jer je svakom igraču san igrati SP i dat ćemo sve što imamo na terenu.'

Sretnom završetku kvalifikacija nada se i Šime Vrsaljko

'Znali smo da ne smijemo griješiti u pasu, dogodile su se dvije greške i primili smo dva nesretna gola. Ne možemo biti zadovoljni, imali smo veliku želju, ali sad se treba okrenuti novoj utakmici. Igrali smo dobro do primljenog gola i drugi dobili iz greške, ali mislim da možemo skupiti glave i završiti ovo na pozitivan način,' rekao je nogometaš Genoe.