BAYERN VS. CHELSEA

Ovi bi dvoboji mogli odlučiti finale

19.05.2012 u 09:00

Bionic
Reading

U subotu u 20.45 sati u Münchenu na Allianz Areni završava klupska sezona utakmicom finala Lige prvaka. Ostalo je neodgovoreno tek jedno pitanje – Bayern ili Chelsea

Odbrojavamo posljednje sate do najiščekivanije klupske utakmice sezone! Finale Lige prvaka koje će se igrati u subotu u 20.45 sati na minhenskoj Allianz Areni nešto je što se jednostavno ne propušta. Ono što ovo finale čini posebnim su brojni izostanci i s jedne i s druge strane. Teško se sjetiti jedne toliko važne utakmice u kojoj su izostanci i ozljede do te mjere kreirali početne sastave. Trenerima Juppu Heynckesu i Robertu Di Matteu zaista nije lako... Upravo s obzirom na to, teško je i odrediti direktne dvoboje na terenu koji bi mogli odlučiti i konačni ishod velikog finala, ali ipak ćemo pokušati.

GOMEZ – CAHILL/LUIZ: Gomez je u posljednje dvije godine isklesao status fantastičnog napadača, jednog od najboljih na svijetu, koji, doduše, ne sudjeluje previše u kreiranju igre, ali je zato neumoljiv pred protivničkim golom. Da nema Messija, bio bi najbolji strijelac Lige prvaka sa 12 pogodaka (Barcin 'divljak', podsjetimo, zabio ih je 14). Izostankom Johna Terryja (a nema ni Ivanovića), ulogu Gomezova čuvara preuzimat će dvojac Cahill, Luiz. Obojica izgledaju solidno na terenu, ali samo kada su u paru s Terryjem. Kada igraju baš njih dvojica u paru – njihove izvedbe izgledaju mnogo manje dojmljivo. To se pogotovo odnosi na Brazilca.

DROGBA – TYMOSCHUK/BOATENG: i s druge strane je slična situacija. I ovdje prednost dajemo napadaču. Drogba je jedan od najboljih svjetskih napadača posljednjih 10 godina, a to je pokazao i ove sezone u kojoj se borio s nepovjerenjem Villas-Boasa i pokojom ozljedom. No to ga nije spriječilo da uz Cecha i Lamparda bude najbolji igrač Bluesera, koji je Chelsea odveo do pobjede nad Barcelonom. Bayern, pak, također ima velikih problema u obrani. Suspendirani su Badstuber i Alaba, pa je očekivano da će njemački strateg u vatru, u srce obrane postaviti ukrajinskog polivalentnog defanzivca Tymoschuka, dok bi mjesto na lijevoj strani trebao zakrpati seobom Lahma s desne strane. Njegovo mjesto, pak, trebao bi zauzeti Rafinha. Drogba u formi protiv neposložene obrane Bavaraca? Drogba je u prednosti, pogotovo zato što izdanje Jeromea Boatenga protiv Borussije Dortmund u finalu Kupa nije ličilo ni na što.

LAMPARD/MIKEL – SCHWEINSTEIGER/KROOS:
svaka čast napadačima i obrambenima, ali u sredini se bitke dobvaju. A što se vezne linije tiče, Chelsea je u mnogo većem hendikepu. Suspendirani su i Raul Meireles i Ramires. Portugalac je standardan tijekom cijele sezone, dok se Brazilac prometnuo u jednog od neizostavnih igrača Roberta Di Mattea. I to sasvim zasluženo, s obzirom na to što sve pruža svojoj momčadi. Riječ je o veznjaku koji radi kao Gattuso u najboljim danima, ali je uz sve to i jako prodoran i efikasan prema naprijed. Bayernu nema standardnog centralnog veznog, Luiza Gustava, no on je kudikamo manje važan kotačić nego li su Ramires i Meireles. Pitanje je kako će Di Matteo kompenzirati taj gubitak.

Essien nije pravi, baš kao ni Obi Mikel. Jasno je kako Lampard neće moći sam. Heynckesu je mnogo lakše. On će vjerojatno spustiti Kroosa s pozicije polušpice do Schweineija, dok bi iza Gomeza trebao zaigrati Müller. Po svemu sudeći, čini se da je Bayern u laganoj prednosti. No pitanje je hoće li se to tako i rasplesti.

Zato smo vas na našem community portalu Tribina.hr pozvali da nam kažete svoje mišljenje o tome koji će to točno biti ključni dueli koji bi mogli odlučiti utakmicu.