ZBILJA IMPRESIVNO

Ove teniske rekorde bit će gotovo nemoguće srušiti!

17.06.2017 u 09:32

Bionic
Reading

Meč dugačak više od 11 sati, poen koji je trajao 29 minuta, tie-break koji je završio rezultatom 36-34 i osvojen set bez izgubljenog poena. Neki teniski rekordi zvuče zbilja impresivno...

Tenis je jedan od najneizvjesnijih sportova u kojem meč nikad nije riješen do kraja i uvijek je moguć potpuni preokret. Baš zato smo svjedočili nevjerojatnim dramama i malo toga nas još može iznenaditi, no neki od postavljenih rekorda doimaju se ipak nemogućima za srušiti.

Prije svega to je najduži meč u povijesti, onaj između Isnera i Mahuta igran u Wimbledonu 2010. godine. Trajao je više od 11 sati, igran je kroz tri dana i završio je pobjedom Amerikanca 70:68 u petom setu, uz ukupno 216 aseva ispaljenih na terenu. S obzirom da trend uvođenja 'tie-breaka' na Grand Slam turnirima, ovaj rekord najbliži je tome da postane vječan.

Isner protiv Mahuta Autor: YouTube

Kad je 'tie-break' u pitanju, tu su se proslavili 2013. godine tenisači iz Monaka, Benjamin Balleret i Guillaume Couillard koji su na jednom turniru u Floridi odigrali najduži ikad. Završilo je rezultatom 36-34 za Ballereta, što će biti jako teško nadmašiti.

A još teže će biti odigrati duži 'gem' iliti igru od one Berankisa i Kubota iz Davis Cupa 2015. godine koja je trajala čak 36 minuta i imala ukupno 48 poena.

Teško je u to povjerovati, ali Vicki Nelson i Jean Hepner na američkom turniru Virginia Slim uspjele su odigrali poen dugačak 29 minuta u rujnu 1984. godine, o čemu se svojedobno raspisao i New York Times.

'Mislila sam da ću poludjeti. Što god radila s lopticom, ona je sve vraćala,' žalila se kasnije Nelson koja je na kraju ipak dobila taj legendarni poen.

A jedini tenisač u povijesti koji je uspio ostvariti 'zlatni set', 6-0 bez izgubljenog poena, bio je Amerikanac Bill Scanlon protiv Brazilca Marcosa Hocevara 1983. godine. U ženskoj konkurenciji također se to dogodilo tek jednom, Švedova je na taj način pregazila Errani 2012. godine u Wimbledonu.

Londonski Grand Slam turnir sve je bliže, a čak dva vječna rekorda dogodila su se tamo. Tko zna, možda svjedočimo nečem ludom i ove godine...