IMPRESIONIRAO ŠEFOVE

Ove riječi potvrđuju da ćemo uskoro Kubicu gledati na F1 utrkama!

10.08.2017 u 09:31

Bionic
Reading

U momčadi Renaulta iznimno su zadovoljni onime što je Robert Kubica pokazao na Hungaroringu i ne sumnjaju u njegove tjelesne sposobnosti, što bi trebalo značiti da ćemo ga gledati na utrkama Formule 1, možda još i ove sezone...

Poljski 32-godišnji vozač vratio se elitnom automobilističkom natjecanju sa stilom nakon čak šest godina izbivanja i pregršt operacija kojima je pokušao vratiti funkcionalnost u nesreći teško stradale desne ruke.

  • +3
VN Mađarske - Formula 1, 2017. Izvor: Reuters / Autor: LASZLO BALOGH

Nakon dva testiranja sa starim F1 bolidima, Kubica je prošlog tjedna na Hungaroringu u ovogodišnjem Renaultu odradio odličan posao odradivši više od 140 krugova, osvojivši pritom četvrto mjesto.

Iako je sam Poljak ostao skeptičan nakon nastupa i priznao da nije siguran hoće li ikad dobiti priliku ponovo se utrkivati protiv najboljih vozača svijeta, iz Renaulta se mogu čuti izjave koje daju naslutiti da su mu spremni dati priliku.

'Na pitanje je li Kubica spreman mogu samo odgovoriti da nije imao nikakvih problema s hibridnim bolidom,' izjavio je Ricardo Penteado, šef inženjera koji je i dodao:

'Temperatura je išla prema 40 stupnjeva, a Robert se niti jednom nije požalio na vrućinu. Nije imao nikakvih problema. Promjene na volanu koje smo od njega tražili također je odradio s adekvatnim tajmingom.'

Mjesto Jolyona Palamera u Renaultu koji nije osvojio niti jedan bod ove sezone definitivno je ugroženo i moguće je da će momčad dati priliku Kubici nastupiti već ove sezone, barem jednom, što bi bilo ostvarenje snova za Roberta i njegove navijače..