ZLE SLUTNJE

Ove nedjelje u Montrealu Mercedes će pregaziti rivale?

05.06.2014 u 18:09

Bionic
Reading

Staza u Montrealu iznimno odgovara bolidima s Mercedesovim motorom pa bismo u nedjelju mogli gledati dominaciju Hamiltona i Rosberga još veću nego na prethodnim utrkama

U dosadašnjem dijelu F1 sezone niti jedan bolid u utrci nije uspio pobijediti onaj Mercedesove momčadi. U Melbourneu je Hamilton rano odustao, Rosberg lako pobijedio, a na ostalim utrkama njemačko-britanska momčad zabilježila je dvostruke pobjede.

Gledajte Formulu 1!

Sve slobodne treninge, kvalifikacije te sve nedjeljne utrke gledajte na MAXtv-ovom kanalu, MAX GP! Utrke možete gledati i putem MAXtv To Go i Pay-Per-Day usluge te na online servisu match.tportal.hr. MAX Auto Moto paket možete kupiti OVDJE.

Najgore dosad bilo je u Barceloni, gdje su Mercedesi ostavili rivale za 50 i više sekundi, a samo su četvorica uspjeli završiti u istom krugu. Najveći otpor pružili su Vettel u Kini i Ricciardo u Monaku, no nedovoljno za ugrožavanje vodećeg dvojca.

Kad su prognoze za Montreal u pitanju, svi naglašavaju kako bi ovo mogla biti utrka dominacije Mercedesa kakvu još nismo vidjeli ove sezone. Poput Bahreina, svi oni s Mercedesovim motorom trebali bi imati značajnu prednost nad ostalima, zbog karakteristika staze, a to su također Williams, McLaren i Force India. No, niti jedna neće juriti kao oficijelna momčad Mercedesa, koja će pomesti rivale po sedmi put.

Ne bi bilo veliko iznenađenje da Mercedesi ostave ostatak društva za pola ili čak cijeli krug u Kanadi, a utrku bi mogli spasiti izlasci sigurnosnog automobila koji su česti na ovoj stazi te pogreške Hamiltona ili Rosberga, a možda i obojice.

Također ostaje nada da će Nico uspjeti pružiti dostojan otpor trostrukom pobjedniku Montreala, koji je apsolutni favorit za pobjedu te da će iza njihovih leđa biti vatreno, u što ne sumnjamo...


Velika nagrada Monaka, rezultati:

1. Rosberg (Mercedes) 1h49:27.661
2. Hamilton (Mercedes) +9.200
3. Ricciardo (Red Bull) +9.600
4. Alonso (Ferrari) +32.400
5. Hülkenberg (Force India) +103.600
6. Button (McLaren) +1 krug
7. Massa (Williams) +1 krug
8. Grosjean (Lotus) +1 krug
9. Bianchi (Marussia) +1 krug
10. Magnussen (McLaren) +1 krug...

Ukupan redoslijed vozača:

1. Rosberg 122 boda
2. Hamilton 118
3. Alonso 61
4. Ricciardo 54
5. Hülkenberg 47

Ukupan redoslijed konstruktora:

1. Mercedes 240 bodova
2. Red Bull 99
3. Ferrari 78
4. Force India 67
5. McLaren 52

Sve sažetke pogledajte ovdje