UNATOČ KIKSU SPORTINGA

Ove Halilovićeve igre ne smiju proći nezapaženo

05.01.2016 u 09:37

Bionic
Reading

Sporting Gijon našeg Alena Halilovića doživio je u ponedjeljak i treći uzastopni prvenstveni poraz. Nakon što je Abelardova momčad imala vodstvo 1:0, u nastavku su gosti iz predgrađa Madrida zabili dva gola i pobijedili 2:1

Porazom 2:1 od Getafea u 17. kolu španjolske Primere, Sporting Gijon pao je na 18. mjesto te se nalazi u zoni ispadanja. Nažalost, jer početak sezone za Sporting, u kojem je jednako dobro kao i sada igrao naš Alen Halilović, bio je vrlo obećavajuć.

Naravno, bilo je iluzorno očekivati da će se ova momčad, važno je naglasiti povratnika u elitni razred španjolskog nogometa, boriti za vrh Primere, ali igra koju su prezentirali prije tri mjeseca i sada nije ista. Stoga su u posljednjih sedam utakmica crveno-bijeli sa sjevera Španjolske upisali šest poraza i jasno je da se taj negativan niz morao odraziti i na prvenstvenom položaju.

Jedna od rijetkih svijetlih točaka Abelardove momčadi jest naš Alen Halilović koji iz kola u kolo igra odlično, a što potvrđuju i brojni pozitivni komentari španjolskih novina te stručnjaka koji prate Primeru. Jer Halilović je motor svoje momčadi, razigrava suigrače, prijeti protivničkim vratarima te što je najveći iskorak u njegovom nogometnom sazrijevanju - odrađuje i obrambene zadatke.

Međutim, ne može sve sam - a igračima u obrani se potkradu greške, baš kao i na utakmici s Getafeom - i sav trud momčadi padne u vodu.

I zato smo sigurni da će se Halilovićev učinak ipak drugačije vrednovati te da će nakon ove sezone, bez obzira na to kako je Sporting okonča, ovaj 19-godišnjak promijeniti sredinu.

Pitanje je samo hoće li mu Enrique dati priliku u Barceloni ili će ga poslati još jednu sezonu na kaljenje, a što bi moglo jako puno ovisiti i o Čačićevoj odluci da Halilovića povede na Euro u Francuskoj. Svojim igrama zaslužio je mjesto među odabranima.