PREMIERSHIP I PRIMERA

Ove derbije gledajte na MAXtv-u ovog vikenda

11.01.2013 u 13:21

Bionic
Reading

Ovoga vikenda najjače utakmice igraju se na Otoku gdje oba Manchestera imaju velike izazove - United dočekuje Liverpool, a City gostuje kod Arsenala. U španjolskoj Primeri situacija na vrhu je jasna, a lider Barcelona putuje na teško gostovanje kod Malage testirati trenutno najbolju obranu lige

I ovaj nogometni vikend donosi brojne jake utakmice koje možete gledati na MAXtv-u, no prednost valja dati velikim obračunima u Premier ligi - Manchester United dočekuje svog arhi-rivala Liverpool, a ranjeni Manchester City gostuje kod Arsenala. Ishodi ovih mečeva neće odlučiti englesko prvenstvo, no ako United dobije, a City izgubi, razlika će narasti na vjerojatno nedostižnih deset bodova.

Na Old Traffordu Manchester United nije izgubio od Liverpoola već tri godine, a u prvom ovosezonskom susretu Crveni vragovi dobili su Redse na Anfieldu rezultatom 2-1. Taj susret je pokazao da se Liverpool do određene mjere može nositi s Unitedom, no za pobjedu je ipak potrebna dimenzija više. Jedini igrač Liverpoola koji igra na pravoj razini je Urugvajac Luis Suarez i on će predstavljati najveću opasnost za Vidića i društvo i zadnje linije, dok brojne opasnosti po gol Reine ne treba ni spominjati. Hoće li Man United pregaziti Liverpool ili ćemo gledati neizvjesnu utakmicu, provjerite na kanalu SportKlub ili putem PPV usluge.

Manchester City u dosta nezgodnom trenutku putuje na Emirates stadion - Aguero je ozlijeđen, Nasri je suspendiran, a i u obrani im nedostaju dva važna igrača - Kolarov i Richards. Građani više nemaju pravo na kiks i samo ih pobjede u nizu drže u konkurenciji za naslov. Mancini ima problema i u svlačionici (vidi pod Balotelli), a i s formom pojedinih važnih igrača, a jedna od rijetkih svijetlih točaka Citizensa je Džeko koji zabija gotovo uvijek kad nastupi. Na strani Topnika sve su oči uperene u Walcotta koji izrasta u prvu zvijezdu Arsenala i čije se brzine nešto sporija obrana Cityja mora čuvati. Može li Arsenal dobiti Man City, pogledajte na kanalu SportKlub ili putem PPV usluge.

Derbi 19. kola španjolske Primere igra se u Malagi gdje gostuje nepobjediva Barcelona. Katalonci su u prošlom kolu deklasirali gradskog rivala Espanyol i već nakon pola sata imali četiri gola prednosti. Razigrana i efikasna Barcelona izgleda strašno u zadnje vrijeme i opasno se približila svojim najboljim izdanjima od prije dvije godine kad su uzeli sve što se uzeti moglo. Obrana Malage primila je najmanje golova u dosadašnjem dijelu prvenstva, no pravi test imat će tek protiv Messia & co. Malagu protiv Barcelone pogledajte na kanalu SK Prime ili putem PPV usluge.

Od ostalih susreta valja izdvojiti gostovanje Reala kod Osasune, jak dvoboj Valencie i Seville te utakmicu na Goodison Parku između Evertona i Swansea, dviju momčadi koje igraju vrlo dobar nogomet ove sezone!