SUROVA FORMULA 1

Ovakvog talenta oni će potjerati zbog bogatog klinca!?

08.09.2013 u 10:05

Bionic
Reading

Nico Hulkenberg sve je iznenadio senzacionalnim krugom za volanom Saubera koji mu je donio treću startnu poziciju na Velikoj nagradi Italije

Njemački 26-godišnji vozač još se davne 2010. godine proslavio kad je za volanom Williamsa osvojio pole poziciju na brazilskom Interlagosu, na opće iznenađenje ljubitelja F1. Iako mu to nije pomoglo da ostane u sportu, prošle se godine uspio vratiti s Force Indijom, uz nekoliko zapaženih nastupa, da bi ove prešao u Sauber, čiji mu spori bolid nije davao mnogo prilika za vrhunske rezultate.

Ipak, kad se malotko nadao, Nico Hulkenberg je ponovo zablistao. Na kvalifikacijama u Monzi potukao je mnoge ugledne vozače, odvezavši krug gotovo na nivou Vettela i Webbera u Red Bullu, za senzacionalnu treću startnu poziciju u utrci.

'Ne znam otkud je to došlo. Ugodno sam se iznenadio. Nisam to očekivao nakon teško petka kad smo se mučili s bolidom i pokušavali svašta. Ekipa je odlično nakon toga posložila bolid i bili smo konkurentni. Bili smo sve brži i brži, a odluka da izađemo samo jednom u Q3 bila je dobra. Na kraju je jako vatreni krug omogućio da se ovo iznenađenje dogodi,' izjavio je Nijemac nakon kvalifikacija.

Na njegovu žalost, moglo bi se ponoviti ono što mu se dogodilo 2010. s Williamsom, kada je nakon impresivnih nastupa ostao bez posla, jer je morao napraviti mjesta milijunima Pastora Maldonada. Sauber je upao u financijsku krizu, došli su ruski investitori koji zahtjevaju svog vozača u ekipi, 17-godišnjeg potpuno neprovjerenog bogatog klinca Sergeja Sirotkina. Hulkenberga pak povezuju s Ferrarijem, no za mjesto u talijanskoj momčadi mnogo je kandidata...