novine trpe svašta

Ovakvim riječima direktora Fiorentine nije se nadao ni Marko Pjaca

24.12.2018 u 12:30

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni reprezentativac i trenutno igrač Fiorentine, Marko Pjaca, u koju je stigao na posudbu iz Juventusa, posljednjih je dana često spominjan po medijima

U lipnju 2016. Dinamo je napravio svoj najveći transfer, hrvatski prvak je za rekordnih 23 milijuna eura prodao Marka Pjacu u Juventus i izgledalo je da za mladog nogometaša počinje nogometni put iz bajke.

No u ožujku 2017. za hrvatskog ofenzivca sve se promijenilo. Na prijateljskoj utakmici kod Estonije Pjaca je teško ozlijedio koljeno i to je usporilo njegov daljnji razvoj.

U Juventusu, s kojim je vezan do lipnja 2021., nije dobio željenu minutažu pa je prvo otišao na posudbu u Schalke (siječanj 2018.). Ove sezone 'stara dama' ga je poslala na posudbu u Fiorentinu za dva milijuna eura, koja ima i pravo otkupa za 20 milijuna eura.

  • +5
Hrvatski nogometaš Marko Pjaca Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

No, već neko vrijeme (ne)potrebno se Pjacu povlači po medijima, jer - iako nije na razini kakvoj bi prema znanju i mogućnostima mogao biti, Pjaca nije niti 'slučaj' kakvim ga se želi prikazati. Naime, unazad nekoliko tjedana piše se kako bi ga se Fiorentina htjela riješiti, odnosno vratiti ga Juventusu.

Međutim, jedini mjerodavan u ovom trenutku,a to je direktor Fiorentine Pantaleo Corvino, koji ne istupa često u medije, zauzeo je vrlo jasan i konkretan stav o 23-godišnjem hrvatskom reprezentativcu, koji je u dosadašnjih 17 kola u Serie A, igrao u 14 utakmica, od čega je u sedam ogleda bio i član početne postave.

'Mi smo uvijek bili jasni, izgradili smo mladu momčad i moramo pomoći tim mladićima da izrastu u još bolje igrače. Naravno, uskoro počinje prelazni rok, u kojem uvijek moramo biti oprezni i iskorisiti eventualnu mogućnost dovođenja novih igrača te biti spremni u slučaju da postoji prilika za jačanje napadačke linije. No, mi imamo sjajan mladi trojac, a to su Chiesa, Simeone i Pjaca. Uz njih je i kao alternativa Mirallas (op.a . koji ima već 31 godinu)', objasnio je direktor 'viola'.

Prema tome, Pjaca ostaje u Firenci, a mi mu želimo da u sljedećih pet dana odnosno u dvije prvenstvene utakmice, protiv Parme i Genoe odigra što više minuta i razuvjeri sve one koji misle da za njega u dresu 'viola' nema mjesta.