KAKVA REAKCIJA

Kako u SAD-u rješavaju upade 'navijača'? Dobro da nisu pucali

14.03.2017 u 11:57

Bionic
Reading

U košarkaškoj utakmici između Houston Rocketsa i Cleveland Cavaliersa (117:112) dogodio se upad navijača na parket, ali je problem ekspresno riješen

Ni u SAD-u nisu imuni na prekide susreta zbog ulaska navijača na teren. No tamo takve stvari rješavaju brzo i efikasno. Jedan je navijač u drugoj četvrtini prekinuo dvoboj Rocketsa i Cavaliersa, a njegovo paradiranje po parketu nije dugo trajalo. Zaštitari su sjajno reagirali te ga, iako je bježao, za desetak sekundi uhvatili i srušili na pod pa izveli iz dvorane.

I uprava Rocketsa nije imala milosti te je dečku željnom pet minuta slave zabranila dolaske na utakmice NBA momčadi Houstona.

Upad navijača u utakmici Houstona

Ne treba ni pomišljati što bi se dogodilo tom košarkaškom navijaču da je slučajno došao na parket s nekakvom palicom i imao namjeru ozlijediti nekoga, jer zna se da američki policajci i redari lako potežu oružje.

Za usporedbu, u Hrvatskoj su svi zgroženi ulaskom naoružanog i maskiranog huligana na travnjak Poljuda za vrijeme utakmice Hajduka i Rijeke, ali sve je više šokiralo to što je na reakciju redara i policije trebalo čekati gotovo dvije minute. Uz to im je huligan sam ušetao u ruke. Da je bježao, tko zna koliko bi trajao taj lov...