2017_World_Handball_Championship_Logo

NIJE ZADOVOLJIO

Ovako su u taboru reprezentacije opravdali otpisivanje Ivića!

  • Ivan Janković
  • Zadnja izmjena 22.01.2017 16:17
  • Objavljeno 22.01.2017 u 16:17
Bionic
Reading

Trener vratara Venio Losert odluku o uklanjanju Filipa Ivića iz sastava reprezentacije za nokaut fazu Svjetskog prvenstva te davanje prilike Ivanu Pešiću opravdava analizom koja je pokazala da i naš treći golman mora dobiti priliku...

Nakon uklanjanja ozlijeđenog Božića Pavletića iz sastava i uvođenja Jerka Matulića, u hrvatskom reprezentativnom taboru odlučili su se za još jednu promjenu uoči nokaut faze natjecanja i to na poziciji golmana.

Filip Ivić neće više sudjelovati na utakmicama Svjetskog prvenstva, a na njegovo mjesto uskače Ivan Pešić, vratar bjeloruskog Meškova.

Za mladog 24-godišnjeg Ivića koji inače nastupa za Kielce to je sigurno veliko razočaranje, jer je imao jednu odličnu utakmicu protiv Mađarske, no bilo je to premalo da bi ostao u sastavu. Sa samo 23% obrana završava svoj nastup, a iz stručnog stožera stiglo je objašnjenje ove odluke.

'Nakon prvog kruga Svjetskog prvenstva i pet odigranih utakmica analizirali smo učinak vratara te smo donijeli odluku da za sljedeće utakmice promijenimo Filipa Ivića i priliku damo Ivanu Pešiću. Na Svjetsko prvenstvo u Francusku vodili smo tri vratara jer vjerujemo svoj trojici i nadamo se da će učinak novog vratarskog para biti dostatan za pobjede u sljedećim susretima,' stoji u izjavi trenera vratara Venija Loserta.

Za Ivića naravno još ima vremena i očekuje se njegov bolji nastup na Europskom prvenstvu u Hrvatskoj sljedeće godine...

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal