Oštri Carragher

Ovako nešto o Abramoviču, ruskim milijunima te politici koju vodi Chelsea nitko nije imao hrabrosti reći; je li legenda pretjerala?

18.03.2022 u 11:54

Bionic
Reading

Danima ruski milijarder Roman Abramovič puni medije jer je zbog povezanosti s Vladimirom Putinom pod sankcijama zbog ruske invazije na Ukrajinu te je prisiljen prodati nogometni klub Chelsea

Zbog toga se Roman Abramovič i njegov klub Chelsea našao na udaru kritičara, a najglasniji je svakako legendarni nogometaš Jamie Carragher koji trenutačno radio kao stručni komentator Sky Sportsa.

'Chelsea iskorištava klubove u posljednjih 20 godina otkako je Abramović u klubu. A sada se pretvaraju da je cijeli svijet protiv njih. Ja ću sljedećeg tjedna otići raditi na Stamford Bridge i vjerojatno će mi zviždati, ali ne mogu reći da ovo nije istina. Ja sam pobornik stare elite; Liverpool, Manchester United i Arsenal, ali ovo što su sa stranim novcem napravili City i Chelsea bilo je dobro za Premierligu', kazao je Carragher oštro dodavši:

'No, svejedno ste znali da ste dobivate ruski novac kada ste dovodili igrače i davali im četiri puta više od konkurencije pa nemojte sada cmizdriti', dodao je Carragher koji je oštro kritizirao i politiku kluba kada su u pitanju mladi igrači.

'Oni osvajaju sve u mlađim uzrastima baš svake godine, ali ne zato što imaju najbolje trenere. Nego zato što imaju najbolje igrače iz svakog kluba, jer tim igračima presele cijele obitelji i ocu daju posao skauta u klubu', dodao je Carragher.

Ali tu nije stao:

'Nadam se da Chelsea neće propasti zbog lokalne zajednice koja ga podržava, ali ovo je veliko upozorenje za sve klubove u koje je upumpan velik novac', završio je Carragher.