VN Azerbajdžana

Ovako nešto čelnici Formule 1 ne pamte; odgođena i osma utrka, a zna se i kada najranije napokon kreće nova sezona

23.03.2020 u 15:13

Bionic
Reading

Velika nagrada Azerbajdžana, koja se trebala održati u Bakuu 7. lipnja, odgođena je do daljnjega zbog pandemije koronavirusa, objavili su u ponedjeljak organizatori. Problem s otkazivenjm utrka postaje sve veći i nitko zapravo ne zna kako će sezona izgledati

To je osma utrka u sklopu Svjetskog prvenstva Formule 1 koja je odgođena ili otkazana i ova sezona može najranije početi 14. lipnja s VN Kanade u Montréalu.

'Odluka o odgodi je donesena nakon temeljitih razgovora s promotorom Formulom 1 i s Međunarodnom automobilskom federacijom (FIA) te s vladom Republike Azerbajdžana. To je izravna posljedica pandemije Covida-19 i odluka se temelji u potpunosti na savjetima stručnjaka koji su nam omogućili kompetentne ovlasti', ističu organizatori koji ne pamte ovakve probleme u bilo kojoj sezoni u povijesti.

Tako je cijela sezona Formule 1 došla u pitanje jer zapravo nitko ne može sa sigurnošću reći kada će pandemija koronavirusa završiti tj. kada će se stvoriti uvjeti za održavanje utrka.

Sve utrke nove sezone Formule 1 ekskluzivno možete u HD kvaliteti gledati na MAXtv-u (Arenasport 2). Više informacija OVDJE.