doduše, i prima malo

Ovako je Čačić objasnio zašto Hrvatska postiže malo golova

04.09.2017 u 20:45

Bionic
Reading

Hrvatska i Turska dobro se poznaju, znamo gdje prijete najveće opasnosti i što treba pokušati limitirati, kazao je uoči kvalifikacijske utakmice za SP 2018 Turska - Hrvatska u Eskisehiru hrvatski izbornik Ante Čačić.

Hrvatska na stadionu u Eskisehiru odrađuje završni trening, a izbornik Čačić o početnoj će postavi odlučiti na dan utakmice, s obzirom na specifičnu situaciju po završetku ogleda s Kosovom. 

>> Težak udarac za hrvatsku reprezentaciju uoči Turske

  • +26
Hrvatska - Kosovo, kvalifikacije za SP, nedjeljna utakmica Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX

'Moram vidjeti kakve će biti reakcije igrača i nakon posljednjeg treninga. Evidentno je da postižemo malo pogodaka u prosjeku, ali primili smo u kvalifikacijama svega dva pogotka, i to oba iz prekida - iz odbijene lopte od živog zida protiv Turske i ramenom nakon kornera na Islandu', podsjetio je izbornik.

'U veznoj liniji imamo igrače iz vrhunskih klubova u kojima su napadači predodređeni za golove, tako da ih naši veznjaci ne postižu mnogo. Stoga mi za golove uvelike ovisimo o Mandžukiću, koji igra drugu poziciju u Juventusu, i Nikolu Kaliniću, koji tek hvata pravu formu. Za očekivati je da će realizacija proraditi, ali dobro je i ako ostane ovako - da postižemo jedan gol po utakmici, a ne primimo niti jedan', dodao je.

  • +5
Reprezentacija otputovala u Tursku Izvor: Cropix / Autor: Srdjan Vrancic / CROPIX

Čačić je svjestan važnosti utakmice za oba suparnika, a eventualna pobjeda može itekako približiti njegove izabranike željenom cilju, plasmanu u Rusiju.

'Svaka je utakmica važna, isto kao što je bila i zadnja protiv Kosova. Turska će učiniti sve ne bi li se približila barem drugoj poziciji. Hrvatska će nastojati, kao i protiv svih suparnika, doći do dobrog rezultata. Teško mi je bilo što prognozirati, i isključivo sam usredotočen na svoju momčad'.

Turska i Hrvatska igraju u utorak s početkom u 20.45 sati.