SPEKTAKL U LAS VEGASU

Ovako izgleda 'opaki' Neymar kada ide na UFC borbe

12.07.2015 u 08:17

Bionic
Reading

Conor McGregor oduševio je punu dvoranu irskih fanova te je podigao pojas privremenog UFC prvaka u perolakoj kategoriji, nakon što se izvukao iz teške situacije i nokautirao Chada Mendesa. Robbie Lawler i dalje je prvak u velteru, nokautiravši Rorya MacDonalda nakon nevjerojatno 21 minute borbe, a spektakularan glavni program obilježile su i pobjede Gunnara Nelsona, Jeremya Stephensa i Thomasa Almeide.

Conor McGregor postao je privremeni UFC prvak u perolakoj kategoriji, nakon što je izdržao kontrolu Chada Mendesa te iskoristio priliku koja mu se otvorila krajem druge runde. Jednostavno, danas je on bio spremniji borac te je prezentirao srčanost i odličnu tehniku, koja je već naveliko poznata. A činilo se kako Chad Mendes ima odgovor na njegov način borbe.

Već u prvim sekundama, McGregor je prišao dovoljno blizu da kružnim udarcem pogodi Mendesa u tijelu te ga uspori već na samom početku. To se primijetilo u prve dvije minute, koje su pripale Ircu, no kako se runda bližila kraju, Mendes je bio sve bolji. Pogodio je nekoliko kombinacija te upisao jedno rušenje, no ono prave dogodilo se u posljednjoj minuti. Mendes je izveo vrlo dobar zahvat, došao do još jednog rušenja te do isteka prvih pet minuta napravio podosta štete Conoru McGregoru, prvenstveno laktovima.

Novo rušenje uslijedilo je nakon isteka prve minute druge runde, a kontrola je tako potrajala sve do posljednjih pola minute. Mendes je bio dovoljno aktivan u gornjoj poziciji, McGregor nije imao odgovor i zapravo se očekivao kraj runde. No, manje od pola minuta prije kraja, Mendes pokušava napraviti tranziciju u gušenje, no nije bilo dovoljno čvrsto, borci završavaju na nogama, a McGregor koristi i tu najmanju priliku, žestoko napada i pogađa seriju kojom ruši Mendesa, a Herb Dean prekida borbu tri sekunde prije kraja, budući da se Chad nije više branio.

Nevjerojatni Lawler se izvukao iz velikih problema te slavio nokautom u petoj rundi

Robbie Lawler ostao je UFC-ov prvak u velter kategoriji, nakon 21 minute nevjerojatnog testa srčanosti, izdržljivosti te onoga što razlikuje običnog borca od prvaka svijeta. Prošao je kroz teške trenutke, no nije se predavao te se šampionski vratio i nokautirao sjajnog protivnika. Tako se brani UFC pojas prvaka!

Prva runda prošla je u ispitivanja snaga, a najbolje ju je opisati kao razdoblje u kojem je prvak držao ofenzivniji korak, no izazivač bolje pogađao. Slično se nastavilo i u drugoj rundi, sve do njene posljednje dvije minute, kada Lawler kao da je primijetio nervozu i nesigurnost kanadskog borca. Tad je napao i pogodio nekoliko izuzetno neugodnih kombinacija, koje su podosta oštetile MacDonaldovo lice te prvaku neupitno donijele drugu rundu.

Slično se nastavilo u trećoj rundi, što je prisililo MacDonalda da krene na rušenje, no i to je Lawler osujetio, sjajno 'sprawlao' te na podu pogodio još nekoliko neugodnih udaraca, nakon čega je borba ponovno završila na nogama. Do kraja runde se Rory ipak oporavio, pokušao jedan precizni, ali ipak blokirani, high kick, no prave stvari napravio je u posljednjoj minuti. Još jednom je povukao high kick, izgledalo je kao da je Lawler ponovno blokirao, no noge su mu zaplesale, a MacDonald je napao kao gladni vuk. Pribio je prvaka uz ogradu, pogodio koljeno te još nekoliko boksačkih kombinacija, no Lawler je izdržao i dočekao znak za kraj runde.

Lawleru kao da odmor između rundi nije bio dovoljan, pošto se automatski ponovno našao u problemima, no uspio je sucu McCarthyu reći da je u redu. Tako se uspio oporaviti i ponovno vratiti u meč te možda čak ostvariti i prednost do kraja runde, koju je ipak jako teško bilo presuditi. Na kraju runde, oba borca, već prilično krvavih lica, su se još nekih 15-ak sekundi gledali, gladni nastavka borbe. A on je došao brzo, na sreću prvaka. Otvorena borba se odmah nastavila, a točno na isteku prve minute posljednje runde, MacDonald se, nakon lijevog direkta u već teško oštećeni nos, samo srušio na leđa, pokrio glavu te nije ostavio sucu 'Big Johnu' drugi izbor nego da prekine borbu.

Stephens i Bermudez odradili možda i najatraktivniju UFC borbu godine

Posljednja borba prije dvije za titulu bila je između Jeremya Stephensa i Dennisa Bermudeza, a borba dva člana perolake kategorije, u potrazi za vraćanjem na pobjedničke staze, bila je možda i najbolja ove godine unutar UFC-ovog kaveza. Već od samog početka vidjelo se da ova dva borca namjeravaju napadati i udarati dok prvi ne padne, a već tijekom prve minute, oba su primili po jedan snažan udarac, koji ih je uzdrmao. Ipak, nakon toga Bermudez dolazi do rušenja i kontrole te tako ostaje do posljednje minute, kad su ponovno na nogama, no prednost prve runde sigurno ide Bermudezu.

Nakon odlične prve, druga runda je ponudila pravi spektakl. Teško je pobrojati koliko je bilo ozbiljnih udaraca te koliko se puta koji borac činio u problemima. Stephens je pronašao aperkat kao ubojito oružje te je njime čak dva puta rušio Bermudeza, koji se s druge strane istaknuo brzim kombinacijama te jednim izuzetno atraktivnim, ali i ubojitim 'superman' udarcem. Tih pet minuta bilo je nevjerojatno, ali oba borca ostala su na nogama i ušlo se u posljednju dionicu. A tamo je Bermudez ponovno krenuo agresivno, stvorio pritisak na Stephensa, koji je završio na ogradi, Bermudez je to pokušao iskoristiti lijevim direktom, kojim je pogodio direktno u bradu Jeremya Stephensa, no u isti trenutak kad je sjeo taj udarac, sjelo je i Stephensovo koljeno na Bermudezovu bradu, nakon čega još nekoliko udaraca na podu te „Lil' Heaten“ dolazi do ogromne pobjede.

Povratak Nelsona pobjedama, Almeida potvrdio nevjerojatan potencijal

Brandona Thatchu ipak nije bila pametna odluka prihvatiti borbu protiv Gunnara Nelsona sa samo dva tjedna vremena za pripremu, budući da se pripremao za potpuno drugačiji tip protivnika, odnosno za Johna Howarda. Thatch je ipak držao ovu borbu na nogama i pokušavao naći pravi udarac, ali onda ga je Nelson pogodio svojim prvim ozbiljnim udarcima, lijevim krošeom, na koji je povezao desni direkt te ga srušio. Nakon toga je brzo završio na njemu na podu, a samo je bilo pitanje vremena kad će doći do gušenja. Islanđanin takvu priliku jednostavno ne propušta te dolazi do ogromne pobjede, koja dolazi kao melem na ranu nakon prvog poraza u karijeri, koji je doživio krajem prošle godine od Ricka Storya.

23-godišnji Thomas Almeida još je jednom potvrdio koliki je potencijal. Odnosno, ne samo potencijal nego već ozbiljan kandidat za sam vrh u bantamu. Čekao se pravi ispit za njega, a agresivni Brad Pickett bio je upravo to. Već prva runda ponudila je spektakl, a iskusni Britanac je bolje snašao te dva puta mladog Brazilca slao na pod, ujedno mu slomivši nos. Ipak, Almeida se oporavio i do kraja prve runde preuzeo kontrolu te je i Pickett doživio kratki 'knockdown'. Do kraja runde publika je gledala pravi brawl, a jednako otvoreno su borci ušli u drugu dionicu. No, tamo je sve trajalo tek pola minute, nakon što je Almeida otvorio direktom, a onda skočio i fantastično pogodio Pickettovu bradu koljenom, još dodatno pojačavši udarac rukom na Bradovom potiljku. Jedan od najboljih nokauta ove godine te odlazak Almeide na 19:0 (18 pobjeda prekidom). Bantam divizija se treba čuvati ovog momka.

Brown i Smolka obilježili uvodni program

Pomalo slabiji uvodni program 'spasile' su dvije borbe. Ona od koje se to i očekivalo, između Matta Browna i Tima Meansa je zadovoljila fanove, a nakon vrlo dobre i izjednačene četiri minute borbe, Brown je prvo, u svom nevjerojatnom stilu, preživio jedan snažni lijevi kroše, da bi nakon toga Meansa pogodio laktom iz klinča, na koji je nadovezao još jedan te uhvatio Meansa u giljotinu i prisilio na predaju samo 15 sekundi prije kraja prve runde.

Druga borba vrijedna spomena sigurno je bila između Louisa Smolke i Neila Seerya, a mladi borac s Havaja je po mišljenju sva tri suca bio bolji kroz sve tri runde. No, Seery se pokazao kao izuzetno tvrd orah, a svoje iskustvo je umalo iskoristio u nekoliko prilika, kad je dolazio blizu preokreta. Bila je to borba visokog ritma s puno promjena pozicija i bez ijednog perioda monotonije. Ipak, Smolka je u globalu bio bolji te zasluženo došao do pobjede.

Preostale četiri borbe glavnog programa dočekale su sudačku odluku. Sigurno je najviše pažnje privukla borba između Johna Howarda i Cathala Pendrera, a unatoč tome što je Howard bio očito bolji, irski ljubimac sudaca je umalo još jednom iznenadio, nakon što mu je jedan sudac dodijelio pobjedu. Ipak, preostala dva su vidjeli borbu kao i većina fanova te oba UFC komentatora. Oni su zasluženu pobjedu dodijelili Howardu, koji tako prekida niz od tri poraza te osigurava ostanak u UFC-u. Preostali pobjednici sudačkom odlukom bili su Cody Pfister, Alex Garcia i Cody Garbrandt.

UFC 189 – rezultati

Conor McGregor def. Chad Mendes - TKO (R2, 4:57)
Robbie Lawler def. Rory MacDonald – TKO (R5, 1:00)
Jeremy Stephens def. Dennis Bermudez – TKO (R3, 0:30)
Gunnar Nelson def. Brandon Thatch – SUB (R1, 2:55)
Thomas Almedia def. Brad Pickett – KO (R2, 0:29)
Matt Brown def. Tim Means – SUB (R1, 4:45)
Alex Garcia def. Mike Swick – jednoglasna odluka sudaca
John Howard def. Cathal Pendred – podijeljena odluka sudaca
Cody Garbrandt def. Enrique Briones – jednoglasna odluka sudaca
Louis Smolka def. Neil Seery – jednoglasna odluka sudaca
Cody Pfister def. Yosdenis Cedeno – jednoglasna odluka sudaca

Ansioso por essa luta ???? .... @josealdojunioroficial pra cima ALDOOOO

A photo posted by Nj ???? (@neymarjr) on