UDARITI NA HUBNIKA

Ovaj je igrač najslabija karika Čeha: zna li to Ante Čačić?

15.06.2016 u 14:41

Bionic
Reading

Česi su razočarani nakon skromnije partije protiv Španjolaca i sada očekuju puno bolje izdanje svoje reprezentacije u srazu s Hrvatskom (petak, 18 sati, St. Etienne). Uostalom, hrvatski izbornik Čačić nakon pobjede nad Turskom kazao je kako se 'više boji Čeha nego Turaka'

#‎navijajmokao1

U tijeku je i nagradni natječaj na društvenim mrežama (Twitter, Facebook i Instagram) koji poziva sve zainteresirane da se uključe i podrže hrvatsku nogometnu reprezentaciju fotografijom predmeta koji im donosi sreću uz objavu s #‎navijajmokao1. Svi znamo kako znanje i iskustvo katkad nisu dovoljni te da je u životu važno imati i malo sreće. Više na http://bit.ly/Navijajmokao1


Iako je bilo teško očekivati da će Češka iznenaditi Španjolsku, javnost u zemlji naših sljedećih protivnika prilično je razočarana igrom Vrbinih igrača nakon što su poraženi s 1:0. Kažu: 'igrali smo loše, defenzivno, bez ambicija po gol'.

A potvrđuje to i podatak da je Roman Hubnik, inače stoper Viktorije iz Plzena, bio jedan od najboljih igrača svoje vrste.

No, isti ti mediji otkrivaju da bi upravo Hubnik mogao biti najslabija točka u dvoboju protiv Hrvatske. Naime, Hubnik je prije nekog vremena imao problema sa slomljenim nosom te je nosio i masku preko lica.

Međutim, na dvoboju protiv Španjolske pojavio se bez maske i sada se strahuje, kako pišu češki mediji, da bi i jedan 'nehotičan lakat' mogao onemogućiti Hubnika. A laktovi su na utakmici Hrvatske i Turske sijevali sa svih strana...

Također, sve se glasnije priča i o promjenama u početnom sastavu. U vezni bi red mogli ući Kadlec i Šural

Necida bi, pak, u napadu mogli zamijeniti Škoda ili Dočkal koji ima strahovit udarac i mogao bi prijetiti iz daljine.

U svakom slučaju, Čačić će imati puno posla kako bi svoje igrače pripremio za ovaj okršaj koji, pak, može u potpunosti gurnuti Hrvatsku u osminu finala. Pitanje jest je li svjestan kako je upravo Roman Hubnik najslabija češka karika.

'Nismo još osigurali prolaz u osminu finala. Rekao sam igračima i suradnicima da se više bojim Češke nego Turske', kazao je hrvatski izbornik Ante Čačić nakon što je apsolvirana Turska, dodavši:

'nju ni slučajno ne smijemo podcijeniti jer nije slučajno bila prva u svojoj kvalifikacijskoj skupini. Osim Rosickog, nema zvučnih imena, ali Česi su kao momčad puni energije, vrlo organizirani, igraju brzo'.