UZ NJEGA PROCVJETAO

Ovaj čovjek zaslužan je za veliki preporod Halilovića!

04.11.2015 u 07:00

Bionic
Reading

Španjolski mediji impresionirani su igrama Alena Halilovića u dresu Sportinga i posebno hvale trenera Abelarda uz kojeg je mladi hrvatski veznjak proigrao ove sezone...

Nakon prilično slabe sezone u dresu Barcelonine B momčadi prošle sezone, 19-godišnji hrvatski veznjak došao je na svoje ovog ljeta. Poslan je na posudbu u Sporting iz Gijona, u kojem igra važnu ulogu na početku nove sezone, a dobru igru okrunio je dosad s tri asistencije i dva pogotka.

Posebno dobar Halilović je bio u nedjelju protiv Malage, kada je zabio jedini pogodak na susretu i još dvaput bio blizu realizaciji te tome pridodao još pregršt kvalitetnih poteza tijekom utakmice.

Španjolski mediji impresionirani su nastupima Alena, a Marca o njemu piše pod naslovom 'svi su iznenađeni igrama Halilovića', u kojem posebno hvali trenera Abelarda, čovjeka koji je izvukao maksimum iz mladog igrača.

'Trener i stručni stožer učinili su da igra još okomitije i koristi prazne prostore. Sada samo mora ostati s nogama na zemlji. Na pravom je putu da postane važan u Barceloni,' kaže bivši igrač Sportinga Eloy Olaya.


'Abelardo ga dobro razumije. Alen je jako napredovao i ako ovako nastavi, postat će važan na međunarodnom nivou,' dodaje Eusebio Sacristán, trener mladih kadrova Barcelone, a javio se i Mate Bilić:

'U Hrvatskoj svi pričaju o njemu nakon utakmice s Malagom. Ako ovako nastavi bit će kandidat za nastup na Euru s Hrvatskom. Jedino je šteta što nije pod ugovorom Sportinga,' zaključio je hrvatski napadač koji je i sam igrao za momčad iz Gijona te mu je ostala u srcu.

Marca naglašava kako je Halilovićeva vrijednost u mogućnosti igranja na više veznih pozicija, u sredini i na desnoj strani i svi od njega očekuju još mnogo odličnih nastupa ove sezone...