čvrsti u odluci

Ova odluka Liverpoola mogla bi itekako utjecati na tijek kvalifikacija za SP; njemu su zabranili odlazak na reprezentativno okupljanje

23.08.2021 u 16:24

Bionic
Reading

Početkom rujna diljem svijeta igraju se kvalifikacijske utakmice za odlazak na nogometno SP u Kataru 2022. godine. Naravno, igrat će se i u Africi, a reprezentaciju Egipta očekuju ogledi protiv Angole i Gabona

U želji da pokraj Angole, Gabona i Libije osvoje prvo mjesto u skupini, u egipatskom nogometnom savezu poziv su poslali i svom najboljem igraču, Mohamedu Salahu.

Međutim, kako sada stvari stoje, izbornik Hossam El Badry u rujanskim će ogledima sastavljati momčad bez napadača Redsa, jer u Liverpoolu su odlučili Salahu zabraniti putovanje, uz obrazloženje kako čine sve da spriječe širenje koronavirusa. Osim toga, Salah bi po povratku iz Egipta morao i u desetodnevnu izolaciju.

'Egipatski nogometni savez primio je pismo iz Liverpoola u kojem se klub ispričava zbog nemogućnosti igrača Mohameda Salaha, da se priključi reprezentaciji u sljedećem ciklusu, a koji uključuje odigravanje utakmica protiv Angole u Kairu, odnosno protiv Gabona u Francevilleu tijekom prvog i drugog kola kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. U pismu engleskog kluba spominju se mjere opreza primijenjene u Engleskoj u borbi protiv izbijanja koronavirusa u svijetu, zbog čega su povratnici iz nekih zemalja obavezni u zdravstvenu izolaciju na period od deset dana po povratku u Englesku'.

Ovo nije prvi put da Liverpool zabranjuje Salahu igrati za reprezentaciju, bez obzira na to što igrač ima veliku želju boriti se u nacionalnom dresu.

U Liverpoolu planiraju ponuditi Salahu novi ugovor, pa je za očekivati kako će Salah prihvatiti ovu sugestiju iz kluba.

Naravno, ova odluka Liverpoola mogla bi biti primjer i drugim klubovima, jer sigurno nije Salah jedini igrač koji bi s Otoka otišao u neku od zemalja koje su na 'crvenoj listi'. A to bi dovelo u probleme i brojne druge reprezentacije, odnsno moglo bi utjecati na regularnost kvalifikacija.