SABRINA IONESCu

Ova je djevojka 'posramila' Curryja i najbolje tricaše svijeta. Gledajte i uživajte!

16.07.2023 u 15:44

Bionic
Reading

U Michelob Ultra Areni u Las Vegasu održano je 19. izdanje WNBA All Star utakmice. Slavile su košarkašice ekipe Stewart koje su sa 143-127 porazile ekipu Wilson, a okupljanje je obilježila

Ekipe su nazvane po A'ji Wilson iz Las Vegas Acesa i Breanni Stewart iz New York Liberty koje su u glasovanju navijača sakupile najviše glasova.

Pobjedničku ekipu je predvodila Jewell Loyd sa 31 košem i šest asistencija zasluživši MVP nagradu. Napheesa Collier je ubacila 20 koševa i šest skokova, a za "Stewartice" je nastupila i Brittney Griner ubacivši 18 koševa uz 13 skokova. Podsjetimo, Griner je u prosincu prošle godine puštena na slobodu nakon što uhićena u moskovskoj zračnoj luci zbog posjedovanja ulja kanabisa.

U studenom je osuđena na devetogodišnju zatvorsku kaznu, ali su SAD i Rusija dogovorile razmjenu osuđene i zatvorene američke košarkaške zvijezde za zloglasnog trgovca oružjem Viktora Bouta, koji je u američkom zatvoru proveo 12 godina.

Ekipu Wilson predvodile su Kelsey Plum sa 30 koševa, te A'ja Wilson sa 20 koševa i pet skokova.

Dodajmo kako je igračica NY Libertyja, Sabrina Ionescu zasjala u natjecanju trica sa sjajnih 37 od mogućih 40 bodova. Taj rezultat, koji je uključivao 14 uzastopnih pogodaka, najveći je u povijesti natjecanja za 3 poena na NBA ili WNBA All Star susretima.

"Uložila sam puno rada i truda kako bi mogla kvalitetno pucati iza linije tri poena," kazala je 25-godišnja Ionescu kojoj je čestitao i Stephen Curry koji je zajedno sa Tyreseom Haliburtonom drži NBA rekord od 31 boda, dok je dosadašnji WNBA rekord na Al Stars susretima iznosio 30, a postavila ga je Allie Quigley.

"Znala sam da sam blizu rekorda, držao me adrenalin," dodala je sa smiješkom.

Kako je to izgledalo možete pogledati OVDJE.