SENZACIJA NA US OPENU

Otpisana i zaboravljena, a sada je na korak do prve Grand Slam titule!

08.09.2017 u 11:04

Bionic
Reading

Sloane Stephens teško se posljednjih godina nosila s pritiskom, a ozljeda stopala ju je 11 mjeseci držala izvan terena, no sve je to uspjela prebroditi i kao 83. tenisačica svijeta senzacionalno izboriti plasman u finale US Opena...

Američka 24-godišnja tenisačica napokon je ispunila svoj potencijal. Otkad se kao tinejdžerka pojavila na svjetskoj sceni prije sedam godina, očekivanja javnosti u SAD-u od nje su bila velika i nije joj bilo lako igrati pod tim pritiskom, no stvari su konačno sjele na svoje mjesto i sada ima priliku osvojiti US Open, što se prije samo par mjeseci činilo gotovo nemoguće.

  • +3
Sloan Stephens Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Stephens je svoje prve velike rezultate ostvarila 2013. godine kada je na putu do polufinala Australian Opena pobijedila Serenu Williams, no taj nivo nije bila u stanju konstantno držati, što se nije svidjelo Amerikancima.

'Nije mi bilo zabavno ni užitak igrati. Kad su mi rekli da se samo opustim i uživam na terenu, rekla sam im da su ludi. Bilo je stresno, veliki pritisak, previše toga se događalo,' priznala je Sloane Stephens.

Prošle sezone njezini rezultati bili su konstantniji, osvojila je tri WTA turnira, ali onda i teško ozlijedila stopalo i morala pauzirati punih 11 mjeseci što je unazadilo njezinu karijeru i potpuno joj uništilo renking.

Vratila se porazom prije dva mjeseca u prvom kolu Wimbledona, ispala je i na otvaranju turnira u Washingtonu, ali uslijedila su dva polufinala velikih turnira u Torontu i Cincinnatiju što je bilo prvo upozorenje rivalkama za ono što je uslijedilo na US Openu.

Stephens je u New York stigla kao 83. igračica svijeta, ali pokazala je da vrijedi puno više. Sredila je na svom putu do finala Vinci, Cibulkovu, Barty, Goerges, Sevastovu i ovog četvrtka veliku Venus Williams, 7:5 u trećem setu.

'Da mi je netko prije dva mjeseca rekao da ću igrati u finalu Grand Slama, onesvijestila bih se. Ne znam kako sam ovdje stigla, vjerojatno samo zahvaljujući napornom radu,' izjavila je Stephens nakon trijumfa.

U finalu ju čeka još jedna Amerikanka koja nikad nije osvojila Grand Slam titulu, 22-godišnja Madison Keys s kojom je igrala jednom u Miamiju prije dvije godine i glatko ju pobijedila. Nema sumnje, čeka ju tijesna bitka u kojoj ima odlične izglede izaći kao pobjednica, a Sjedinjene Američke Države čini se da su napokon dobile prave nasljednice sestara Williams...