'caka' u ugovoru

Otkriveno zašto je toliki problem prodati Antu Rebića ovog ljeta

10.08.2018 u 09:30

Bionic
Reading

Njemački Kicker saznao je kako Anti Rebiću u ugovoru stoji da 50 posto sljedeće odštete od transfera pripada Fiorentini, zbog čega Eintracht traži previše za hrvatskog reprezentativca i ne može ga nikako prodati...

Hrvatski 24-godišnji napadač ovog ljeta jedan je od igrača za koje su svi bili uvjereni da će promijeniti klub, s obzirom da je u finalu njemačkog Kupa s dva pogotka dotukao Bayern, a na SP-u u Rusiji blistao u dresu naše reprezentacije.

  • +25
Hrvatski nogometaš Ante Rebić Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

No, iako su se pojavile glasine da su za njega zainteresirani Everton, Manchester United, Bayern i Sevilla, zasad Rebić nije niti blizu promjeni kluba, što je pomalo iznenađujuće.

Njemački dnevnik Kicker tvrdi da bi problem mogao biti u ludoj klauzuli koju ima u ugovoru s Eintrachtom. Naime, prema njoj trebalo bi čak pola odštete od sljedećeg transfera pripasti Fiorentini, zbog čega klub iz Frankfurta inzistira na najmanje 40 milijuna eura kako bi ipak nešto zaradio.

Eintracht je Rebića dobio od kluba iz Firenze za povoljna dva milijuna eura, što je zaista premalo za igrača njegovih sposobnosti. Naravno, postojala je 'caka' u ugovoru pa bi oba kluba na kraju mogla pošteno zaraditi na njemu. No, samo ako se transfer realizira ovog ljeta, a nakon zatvaranja prijelaznog roka u Premiershipu za to su znatno umanjene šanse...