LAKO ZARAĐENA LOVA

Otkriveno koliko je Čilić zaradio za samo dva odigrana meča u Pragu!

26.09.2017 u 10:21

Bionic
Reading

Ovog vikenda na Laver Cupu u Pragu nisu se dijelili ATP bodovi, ali su svejedno svi najbolji tenisači svijeta došli igrati. Razlog? Značajan novac koji se dijelio pobjednicima...

Podsjetimo, Laver Cup je novostvoreno natjecanje u kojem se međusobno bore reprezentacije Europe i Ostatka svijeta. ATP bodovi se nisu dijelili, no na terenu su se pojavili svi najbolji tenisači svijeta, osim onih koji nisu dovoljno zdravi da bi igrali.

  • +3
Marin Čilić na Laver Cupu Izvor: Reuters / Autor: DAVID W CERNY

Tako su za Europu igrali najbolje rangirani igrači Starog kontinenta: Nadal, Federer, Zverev, Čilić i Thiem te domaćin Berdych, dok su goste predvodili Isner, Querrey, Kyrgios, Shapovalov, Sock i Tiafoe.

Mnogi su se pitali kako su organizatori ove revijalne priredbe uspjeli usred teniske sezone dovesti na teren tako impresivnu postavu igrača, a New York Times otkriva pravi razlog. Naime, dijelio se priličan novac.

Pobjednici su u džep strpali svaki po 250 tisuća eura, a nisu se morali mnogo mučiti. Tako je naš Marin Čilić odigrao tek jedan pojedinačni meč protiv Tiafoea i jednu igru parova s Berdychom protiv Isnera i Socka, što je bilo dovoljno da ovu količinu novca strpa u džep. Još bolje je prošao Dominic Thiem koji je odigrao samo jedan meč na dva dobivena seta i svejedno lijepo zaradio.

Autor: Youtube

Treba naglasiti da se tjedan dana ranije Marin Čilić tijekom tri dana natjecanja u Davis Cupu morao mučiti protiv Kolumbije igrajući tri meča na tri dobivena seta, praktički bez značajne novčane naknade pa nije ni čudo što u današnje vrijeme teniski profesionalci izbjegavaju ovo natjecanje, dok za Laver Cup nema brige, dok god je nagradni fond ovako izdašan...