uz zidaneov povratak

Otkriveno koja su dva igrača Reala stopirala povratak Mourinha i što su o njemu rekli predsjedniku

13.03.2019 u 16:24

Bionic
Reading

Rezultatski posrtaji madridskog Reala natjerali su predsjednika 'kraljevskog kluba', Florentina Pereza i na treću trenersku smjenu ove sezone

U samo tjedan dana srušeni su snovi Reala. Dva domaća poraza od Barcelone, prvo u Kupu kralja, potom i u prvenstvu te ispadanje od Ajaxa u Ligi prvaka, natjerali su Florentina Pereza da s trenerske pozicije otpusti Santiaga Solarija.

Iako Argentinac nije krivac za takve rezultate, jer dobio je momčad kakvu je dobio, a svima je jasno da je ona bez Cristiana Ronalda, odnosno igrača koji može zabijati kao on - tek prosječna, lakše je smijeniti trenera nego - sebe.

  • +7
Real Madrid - Barcelona, polufinale Kupa kralja 2019. Izvor: Profimedia / Autor: Jose L. Cuesta/261/Cordon Press

I tako je Perez, po treći put ove sezone imenovao novog trenera. Jer Solari je došao umjesto Lopeteguija.

Jedino je pitanje bilo koga dovesti? Prvi Perezov izbor bio je Jose Mourinho. Jer Portugalac je već radio u Realu, nema ugovor odnosno slobodan je i ostao je u dobrim odnosima s čelniicima kluba.

Osim toga, Perezu je Mourinhov nogomet gledljiv, a predsjednik Reala vjeruje da bi Mourinho znao uvesti i red u svlačionicu.

Međutim, igrači su se pobunili. I to dvojac koji još uvijek ima važnu ulogu u svlačionici, a to su Sergio Ramos te Karim Benzema.

Prema pisanju istog lista, oni su 'stavili veto', na povratak Mourinha u klub, uvjerivši Pereza da bi povratak Portugalca samo produbio krizu, stvorio nove probleme, bez da dosadašnje razriješi.

'Perez nije mogao ništa drugo, nego se okrenuti drugoj opciji. Vratio je Zinedinea Zidanea. Čovjeka i trenera, koji za razliku od Mourinha, oko sebe rješava dijalogom', zaključili su u tekstu 'Sporta'.

A ako je suditi prema takvom raspletu, onda najava odlaska Sergija Ramosa pada u vodu. Jer da igrač koji odlazi bira trenera?