kralj zemljanih terena

Otkriveno kad se i na kojem turniru Rafa Nadal namjerava umiroviti: Napravio sam puno više nego što sam sanjao...

13.01.2023 u 11:30

Bionic
Reading

Rafa Nadal (36) u posljednje vrijeme ima ozbiljnih problema s ozljedama, no kad je zdrav i dalje igra na vrhunskom nivou. Pa ipak, Španjolac se sve češće susreće s pitanjem o mogućem umirovljenju, posebice nakon što su se na taj potez odlučili Roger Federer i Serena Williams.

Neuništivi Rafa Nadal (36) prvi je nositelj na Australian Openu, u Melbourneu brani titulu iz prošle godine, no mnogi misle kako mu je ovo posljednji nastup u Australiji.

Rafa već neko vrijeme odbija komentirati bilo kakva nagađanja o mogućem odlasku u mirovinu, ali činjenica je da će taj trenutak prije ili kasnije doći.

A sad je, netom prije početka Australian Opena, njemački tenisač Aleksander Zverev (25) otkrio Nadalov plan.

'Rafael Nadal će se, nažalost, povući na Roland Garrosu', kazao je Zverev u razgovoru za Eurosport te nastavio:

'Ne želim mu to, ali to bi bilo logično. Mislim da će Rafa imati sjajan turnir u Parizu, potencijalno ga i osvojiti pa onda reći konačno zbogom.'

Realno, to bi bio i logičan potez jer Roland Garros je 'njegov' turnir. Rafa do sada u karijeri ima 22 osvojena Grand Slam turnira, a od toga je u Parizu slavio čak 14 puta!

Rafa je na ovogodišnjem Australian Openu prvi nositelj, a njegov potencijalni susret s Novakom Đokovićem može se dogoditi tek u finalu. A rasprave o tome tko je najveći svih vremena ne prestaju ni nakon što se Roger Federer umirovio...

'Ne dosađuju mi rasprave o najvećem svih vremena. Moj stav prema tome se nije promijenio sve ove godine. Na kraju će biti samo jedan najveći. Neće biti lako definirati tko je to jer svatko ima svoje argumente. Uostalom, dvojica od nas trojice su još uvijek aktivni tenisači. Meni je najvažnije da smo i Federer i Đoković i ja napravili puno više nego što smo sanjali, ispisali smo povijest ovog sporta. Naravno, želim biti najveći. Nisam opsjednut time, ali želim', kazao je nedavno Rafa Nadal.

Što će odlučiti? Pričekajmo još malo, Roland Garros se igra od 28. svibnja do 11. lipnja, a do tada uživajmo u vrhunskom tenisu.