OPET KLASA ZA SEBE

Otkrivena tajna Messijevog povratka u veliku formu

20.03.2015 u 14:28

Bionic
Reading

Nakon što je nezasluženo proglašen najboljim igračem nogometnog SP-a forma Lionela Messija počela je padati. Kritičari su počeli galamiti, a čarobni Argentinac okrenuo je ploču i vratio se gotovo jači nego ikada

Messi je u zadnje dvije ligaške utakmice postigao pet golova i preuzeo čelo ljestvice najboljih strijelaca Primere, a onda je u uzvratu protiv Manchester Cityja odigrao utakmicu kojom je podsjetio zašto ga mnogi smatraju najoljim igračem svih vremena.

Nakon utakmice očitao je bukvicu novinarima koji su se nabacivali blatom po njegovoj igri prije nego se vratio na vrhunac forme, a dan kasnije katalonski Mundo Deportivo donosi priču kojom objašnjava da rapidan uzlet forme nije nimalo slučajan.


Pišu kako je Messi izgubio 3.5 kilograma zahvaljujući suradnji s talijanskom nutricionistkinjom Silvijom Tremoledo i argentinskim kineziologom Marcelom D'Andreom. Iz prehrane je izbacio pizzu i ostalo 'smeće', na treninzima ostaje dulje od drugih, a prije treninga radi svoje pojedinačne programe. Spartanski pristup donosi efekt i Messi ponovno blista u tjednu u kojem dočekuju Real u El Clasicu.

Messija čeka i polusezona s puno kraćim odmorom od europskih kolega obzirom da odmah nakon isteka klupske sezone putuje u Čile s Argentinom pokušati osvojiti Copa Americu. Zna što treba napraviti da tako dugo ostane u formi i - čini se da mu uspijeva.

Messi je odigrao vrhunsku utakmicu protiv Cityja ovoga tjedna