ŠTO TEK SLIJEDI...

Otišao iz Cibone na Kosovo i dočekao atmosferu iz snova

21.09.2013 u 12:08

Bionic
Reading

Dok uživamo u plimi optimizma koju je u hrvatsku javnost vratila reprezentacija u Eurobasketu dolazi video isječak s Kosova koji demonstrira koliko se duboko košarka može voljeti. Nadajmo se da će se euforija iz Celja i Ljubljane preliti i na klupsku scenu u sezoni koja je pred nama

Danijel Lutz lani je vodio Cibonu do dvostruke hrvatske krune, ali uprava mu nije ukazala povjerenje za novu sezonu i mladi zagrebački stručnjak odlučio se prihvatiti ponudu iz kosovske Peje. Mnogi su zinuli od čuda, ali Lutz je znao da ide u sredinu u kojoj je košarka u naletu i gdje su emocije između obruča na razini jedne Grčke ili Turske.

Da nije pogriješio mogao se uvjeriti već u pripremnom dvoboju protiv crnogorskog prvoligaša Ibara. Bila je to promocija momčadi pred svojim navijačima i Lutz je tijekom pobjede 101:73 ostao zapanjen.


'Očekivao sam 'dva, tri čovjeka' a na tribinama se natiskalo 1.800 gledatelja koji su napravili sjajnu atmosferu. Ovaj grad živi košarku i sad tek vidim koliku ćemo navijačku potporu imati kroz sezonu u kojoj nas čeka jako težak posao jer je cijela liga puno jača nego lani. Svi su doveli po nekoliko stranaca i ima stvarno odličnih ekipa,' kaže trener Danijel Lutz za tportal.

Kamo sreće da ovakva energija bude prisutna i u hrvatskim dvoranama, euforija s Eurobasketa zlatna je prilika...