španjolski nesretnik

Osvojio zlato na rukometnom EP-u, ali iz Hrvatske je otišao tužan!

31.01.2018 u 09:42

Bionic
Reading

Španjolski golman Gonzalo Perez de Vargas koji je zbog ozljede prepustio mjesto među vratnicama Arpadu Šterbiku jedini u svojoj reprezentaciji s pomalo tuge gleda na završnicu Europskog prvenstva...

Sjajni 27-godišnji golman Barcelone skupio je 52 obrane i bio jedan od najzaslužnijih za plasman španjolske reprezentacije u polufinale, no ozljeda koljena u zadnjoj grupnoj utakmici protiv Njemačke završila je njegov nastup u Hrvatskoj prije ključnih utakmica EP-a.

  • +14
EP u rukometu: Švedska - Španjolska Izvor: Reuters / Autor: MARKO DJURICA

Umjesto Perez de Vargasa uskočio je u momčad legendarni Šterbik koji je s 42% obrana dotukao obranama sedmeraca Francuze, a onda u finalu odličnim reakcijama i Šveđane te tako postao junak Španjolske koja je po prvi put osvojila Europsko prvenstvo.

Nakon turnira svi pričaju o Šterbikovoj ulozi pri osvajanju zlata, a zaboravljen je učinak Perez de Vargasa kojem nije bilo lako pratiti završnicu turnira.

'Bilo je to teško gledati sa strane, kad znaš da si bio važan i aktivan dio ekipe. No, takve stvari se događaju u sportu,' priznao je Gonzalo Perez de Vargas pa dodao:

'Imao sam sreću da sam mogao pomoći momčadi do polufinala i iako nisam igrao posljednje dvije utakmice osjećam se jednako važan kao i ostali. Osjećam da je zlatna medalja sto posto i moja, unatoč svemu.'

S obzirom da se Šterbik umirovio, a nastup na EP-u bio tek hitna intervencija, Perez de Vargas svakako će biti važan za Španjolsku i na sljedećim turnirima, a nada se i nastupu na Igrama u Tokiju nakon što je njegova reprezentacija iznenađujuće propustila posljednje u Riju.

'Nakon što se nismo kvalificirali za Olimpijske igre ovo zlato nam je pomoglo da izvadimo bolan trn, pogotovo jer smo odigrali nevjerojatan turnir i uvjerljivo svladali one najbolje. Pred nama je sada dugi put, ali nadam se da ćemo se naći u Tokiju,' zaključuje tragičar šampionske ekipe.