ZBOGOM KAYSERIJU

Ostavka Roberta Prosinečkog ovaj puta prihvaćena

31.12.2013 u 17:07

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni stručnjak Robert Prosinečki sporazumno je prekinuo suradnju s turskim prvoligašem Kayserisporom kojega je vodio proteklih 18 mjeseci

Nakon angažmana u Crvenoj zvezdi posljednjeg dana 2013. godine završio je i drugi samostalni trenerski projekt Roberta Prosinečkog. Nakon godinu i pol dana provedenih na čelu Kayserispora taj je truski klub objavio kako je prekinuo suradnju s glavnim trenerom i kako legendarnom Žutom želi svu sreću u budućnosti.

Težak poraz od Fenera (5:1) presudio je Prosinečkom u turskoj ligi


Njegov mandat u Turskoj može se podijeliti na 'dva poluvremena'. Prošle je sezone Kayserispor bio osvježenje turske lige i avršio je kao peta momčad moćne lige, no ove sezone kola su krenula nizbrdo i nakon 17 odigranih kola kayseri je predzadnji sastav poretka.

Sredinom studenog Robert je ponudio svoj mandat upravi na raspolaganje, no tada su u klubu odlučili zadržati ga na kormilu. Uslijedile su dvije pobjede i remi razbuđene momčadi, no prosinac je donio pet ligaških nastupa sa samo dva osvojena boda i razlaz je postao neminovnost. Turska liga došla je do odigrane polovice kola a Kayserispor od spasonosnog 15. mjesta dijele četiri boda.